Formirana 'Tivatska akcija': Cilj da se zaustavi uništavanje grada

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. svibnja 2015. - 17:47
Autor: 

kako objavljuje Kotor TV, u Tivtu je registrirana jos jedna politicka stranka. Vijest vam u cijelosti prenosimo

U Tivtu je, deset mjeseci pred lokalne izbore, formirana 'Tivatska akcija'. 

- 'Tivatska akcija' je pokret slobodnih građana Tivta, koji su, zbog potpunog obesmišljenja parlamentarizma i demokratije, i pretvaranja političkih partija u interesna preduzeća, prinuđeni da se sami organizuju, i da se na lokalnom nivou bore za svoja građanska prava i društvo po mjeri normalnih ljudi - navodi se u saopštenju novoformiranog udruženja građana. 

“Tivatska akcija” je osnovana, navodi se dalje, s ciljem da se zaustavi partitokratsko uništavanje Tivta, koje se, kako se navodi, ogleda u nekontrolisanom bujanju korupcije u lokalnoj upravi, partijskom zapošljavanju u lokalnoj i državnoj upravi i preduzećima, pravnom nasilju nad vlasnicima imovine u zoni morskog dobra, prvenstveno starosjediocima, sve jačom centralizacijom na nivou države koja urušava temeljna prava i interese stanovnika Tivta i Boke Kotorske, kao i čitavom nizu drugih krajnje negativnih društvenih procesa za koje je odgovorna odnarođena i korumpirana vlast.  

Za članove Glavnog odbora udruženja izabrani su Pavle Jurlina, magistar farmacije, Vesna Barbić, prof. književnosti i srpskog jezika, Silvio Marković, meteorološki tehničar, Mirko Kovačević, prof. srpskog jezika i književnosti, Miomir Abović, magistar lingvističkih nauka, Slavenko Staničić, inženjer u pomorstvu, Sanja Vuković, preduzetnica (menadžer u pomorstvu), Nikola Barbić, bar menadžer i Ivo Pean, prof. geografije.

Za predsjednika Glavnog odbora 'Tivatske akcije' izabran je Pavle Jurlina, za potpredsjednicu GO Vesna Barbić, za predsjednicu Izvršnog odbora Sanja Vuković, a za koordinatora udruženja Silvio Marković.

U junu će, kako je najavljeno, biti organizovana prva redovna skupština 'Tivatske akcije', na kojoj će, između ostalog, biti izabrani stručni i mjesni odbori.