Forteca Film Festival Perast od 3. do 5. 11. u renoviranom kinu „Boka” u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. studenog 2020. - 8:41
Autor: 

Da umjetnost ne poznaje granice i uvijek savlada prepreke i barijere, a filmska umjetnost nađe način doći  do svoje publike čak i u ovom vremenu kada “divlja” epidemija koronavirusa, dokazuje  IV. Forteca Film Festival Perast, koji će se od 3. do 5. 11. 2020 održati u Kotoru. Ovo je, na obostrano zadovoljstvo,  početak buduće suradnje između Forteca Film Festivala i JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, koji  upotpunjuje  otvaranje renovirane sale Boka,  što  ovom, četvrtom po redu Festivalu,  daje poseban značaj. Svečano otvaranje bit će u utorak, 3.11.,  u 18 sati, a petnaest minuta kasnije počet će projekcija filma  Čarter (Charter) redateljice  Amande Karnel. Prva večer Festivala završit će se švedskim  filmom Golijat (Goliath) redatelja Petera Grondala.

 U srijedu, 4.11.,  u 18 sati bit će prikazan  film  Bazen (Pool) redatelja Andersa Lenberga, a od 20h u press dvorani Kulturnog centra održat će se  ZOOM - panel razgovor sa  filmskim stvaraocima sa sjevera Europe. Publika će biti u prilici da se putem online platforme  upozna s autorima i postavlja im pitanja. Ovogodišnji IV. Forteca Film Festival Perast završava se u četvrtak, 5.11., projekcijom filmova:  Čovjek koji se igrao vatrom (The Man Who Played with Fire) - dokumetarni film o Stigu Larsonu, autoru Milenijum trilogije, koji je imao i holivudsku repliku i  „Perfektni pacijent (The Perfect Patient), Mikaela Hofstuma.

Poštujući mjere Nacionalnog koordinacijonog tima za zarazne bolesti,  broj mjesta u kinu „Boka“ je ograničen. Obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski i održavanje distance. Rezervacije na broj telefona: 032 – 304 – 140. Za one koji ne mogu biti na Festivalu organizirat će  se online prijenos. Zainteresirani se mogu prijaviti na  mail  info@fiffp.com radi unosa podataka za otvaranje digitalne platforme(označite mail s: ONLINE SCREENING i vaše ime). Posebnost ovogodišnjeg  Forteca Film Festival Perast je otvaranje renovirane dvorane  kina “Boka” u Starom gradu, kojoj  će novi život udahnuti   zaista vrhunska ostvarenja najnovije kinematografije 2020., Švedske i nordijskih zemalja.

 

Kotorski Kulturni centar je suorganizator ove manifestacije.