Goran Karan održao koncert na Pinama

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. srpnja 2023. - 13:08
Autor: 

Turistička organizacija Općine  Tivat priredila je na gradskoj rivi Pine koncert poznatog regionalnog izvođača Gorana Karana,  koji je okupio veliki gostiju,  ali i građana Tivta.

Glazbenik je svojom dobro poznatom energijom rasplamsao publiku u Tivtu  te su svi prisutni uglas pjevali hitove kao što su “Ne šalji lađe”, “Vagbundo”, “Ne da mi pisma”.

Koncert Gorana Karana je samo jedna nizu manifestacija, koju ovoga ljeta organizira  Turistička organizacija Općine,  kako bi upotpunila turističku ponudu i osigurala kvalitetan sadržaj za svoje posjetitelje.

U gradu prema podacima Turističke organizacije boravi 7770 gostiju,  što je 2 posto više u odnosu na prošlu godinu odnosno 6 posto  više u odnosu na 2019. godinu, kaže direktorica Nina Lakičević.

„Popunjenost u hotelskom i privatnom smještaju je dobra i najave za naredni period su takođe jako dobre. Raduje nas podatak da je popunjenost hotelskih kapaciteta znatno bolja u odnosu na predhodni period. Kada je riječ o strukturi gostiju, najviše turista je iz Srbije, zatim iz Rusije, BiH , Velike Britanije i Ukrajine“, rekla je Lakičević.

Ona podsjeća da će se, kada je o koncertima riječ, već 15. ovog mjeseca održati koncert Peđe Jovanovića, 26. je koncert Tropiko benda,  dok je 9. 8. nastup Dženana Lončarevića i lokalnog benda Toć.

„Ovo nije sve, biće održane različite manifestacije poput Internacionalne smotre mode 21. i 22. jula, zatim od 28. do 30 jula Rubix festival u marini Porto Montenegro. Festival Purgatorije ove godine ima zaista sadržajan i bogat program. Takođe planirane su tri ribarske večeri krajem ovog i početkom narednog mjeseca“, podsjeća Lakičević.

Sinoć je na Pinama pored Gorana Karana publiku zabavljao i mladi crnogorski muzičar Emil Fetahović.