GPD Tivat osvojilo 3. mjesto na Međunarodnom susretu puhačkih orkestara u Skadru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2019. - 12:43
Autor: 

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat-1909., proteklog vikenda sudjelovalo je na Međunarodnom susretu puhačkog orkestara-natjecateljskog oblika, koji se održao u periodu 11.5.2019. - 12.5.2019. godine, u Skadru. Nastup GPD Tivat je nagrađen diplomom trećeg mjesta, za visoko kvalitetno izvođenje.

U konkurenciji od 7 orkestara iz Albanije, Republike Kosovo i Crne Gore, komisija sastavljena od dirigenata- kompozitora, koji rade sa simfonijskim i puhačkim orkestrima, kao najbolje puhačke orkestre imenovalo je :

1. Puhačkiorkestar općine Skadar, Albanija

2. Puhački orkestar  "Aferdita"- općina  Elbasan, Albanija

3. Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Crna Gora

Osim nagrade orkestra, komisija je u kategoriji pojedinačnih članova orkestara dodijelila dugogodišnjem članu GPD Tivat, Pavlu Čelanoviću, Priznanje za doprinos društvu i profesionalno sviranje na udaraljkama.

Povodom obilježavanja jubileja 110 godina postojanja GPD Tivat, 15.6.2019.godine, održat će se gradskim ulicama i na rivi Pine, abrum i koncert limenih orkestara pod nazivom "Veliki šušur", na kojem će između ostalih sudjelovati i nagrađeni puhački orkestri općina Skadar i Elbasan, te će svi građani i posjetitelji Tivta biti u prilici uvjeriti se u kvaliteta i maestralnost izvođenja ovih orkestara.