HGI - na medijske manipulacije odgovaramo činjenicama

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. studenog 2021. - 11:49
Autor: 

 U cijelosti vam  prenosimo reagiranje Hrvatske građanske inicijative na tekst objavljen na portalu „Vijesti“  i na portalu „Boka News“ , objavljen 23.11.2021.

"Hrvatska građanska inicijativa će na temu stranačkih prostorija govoriti jezikom činjenica, svjesna svih manipulacija kojim je izložen javni prostor.

Dva su važna segmenta vezana za cijelu priču oko prostorija HGI - ja, pravni i politički.  

Navodni dug bazira se na pogrešnom tumačenju pravnih propisa, a kao posljedica toga pogrešno shvaćenim činjenicama od strane Općine Tivat. S tim u vezi stojimo na stanovištu da Općini Tivat ne dugujemo ni jedan euro, niti smo po bilo kojem pravnom osnovu obvezni da taj zamišljeni dug vratimo.

Što se tiče prostorija, u pitanju je pogrešna primjena materijalnog prava koja se ogleda u zahtjevu Općine da HGI napusti stranačke prostorije. Nasuprot navodima Dopisa iz lokalne samouprave, HGI pomenute prostorije koristi na osnovu pravosnažnog Ugovora o zakupu, koji je zaključen na neodređeno vrijeme. Također, i u ovom slučaju ne postoji bilo kakva izvršna odluka po kojoj smo dužni da ove prostorije napustimo, a tim prije ne postoje uvjeti za bilo kakvo prinudno iseljenje.

Medijska eksploatacija ove teme jest zapravo direktan politički pritisak zbog odluke HGI - ja da ne daje kvorum sjednicama SO Tivat, što je naš potpuno legitiman izbor. Jasno je svima - da HGI dođe na sjednicu SO Tivat, nestala bi ova problematika kojom se sada pokušava disciplinirati stranka Hrvata i po svaku cijenu zadržati postojeća vlast. Međutim ovim potezima nas samo uvjeravaju u ispravnost naših postupaka i daju nam motiv da ustrajemo u svojoj političkoj borbi".

Hrvatska građanska inicijativa