HGI - sretan Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. siječnja 2021. - 11:25
Autor: 

Danas su se na općinama Tivat i Kotor zavijorile zastave Republike Hrvatske, čime se obilježava Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori. 

U spomen na 13.1., kada su moći Sv. Tripuna 809. godine prenesene iz Carigrada u Kotor, današnji datum će hrvatski narod u Crnoj Gori obilježavati i pamtiti kao značajan u svojoj novijoj povijesti.

Postavljanje zastava predstavlja izuzetan trenutak, ne samo za hrvatski narod u Crnoj Gori, već i za samu državu Crnu Goru, jer poziva na suživot, toleranciju i međusobno uvažavanje. Neka nas današnji dan podsjeti na potrebu za njegovanjem multikulturalnosti i zajedništva u zajedničkoj nam Crnoj Gori. 

Svim pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori želimo čestitati Dan hrvatskoga naroda, uz želju da nikada ne zaborave na svoje podrijetlo i čuvaju dignitet autohtonog naroda u Crnoj Gori. U njegovanju očuvanja indentitetskih vrednota i države Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa  će i ubuduće biti stožer okupljanja među Hrvatima.

Hrvatska građanska inicijativa je ponosna što je sudjelovala u donošenju Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola i pokazala da je bila i da će biti posvećena u misiji očuvanja identiteta Hrvata.