HNV CG - Upišimo svoj trag

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. prosinca 2023. - 8:09
Autor: 

Danas ne počinjemo da se prebrajamo i dijelimo, nego da se sabiramo i bolje upoznamo tko smo i kakvi smo kao društvo i država. 

A ova država je zbir svih njenih građana čije je suvereno pravo da sami slobodno odlučuju kojoj etničkoj grupi pripadaju, kojoj konfesiji i kojim jezikom govore. 

Zato je neizmjerno bitno da se svi mi, Hrvati Crne Gore, odazovemo i glasno i jasno izjasnimo o svom identitetu kako bi Crna Gora ostala upravo takva, multietnička i multikonfesionalna, kakva je jedina moguća i kakva je definirana i Ustavom i svojim bićem.

Zato je ovaj popis prilika da i mi Hrvati kažemo da smo tu stoljećima, da imamo duboke korijene, da smo obilježili i obogatili njenu kulturu i povijest i uljepšali njenu sliku pred svijetom. 

Za našu nacionalnu zajednicu je iznimno važno da pokažemo da ostajemo vjerni sebi i ovoj državi, kao povijesni činbenik njene samobitnosti i da smo svjesni svoje osobenosti, svoje vrijednosti, svog porijekla i identiteta.

Zahvaljujemo Vladi Crne Gore što je pokazala želju i uložila trud da kroz dijalog unaprijedimo ovaj važan proces i obezbijedimo suvremene, europske standarde kada su u pitanju pouzdanost i kontrola popisnih podataka.

 

Vjerni, povijesni i sebe svjesni. HNV