Humanitarni koncert folklornog ansambla KUD „Boka“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 16. studenog 2018. - 8:29
Autor: 

Svečani koncert folklornog ansambla KUD „Boka“ pod nazivom “Kad prošetam Crnom Gorom” bit će priređen danas, 16. 11., u Velikoj DVORANI Centra za kulturu u Tivat  u 20 sati.

Svojevrsnu folklornu predstavu o narodnim igrama i pjesmama Crne Gore, koju će voditi glumački par Jelena Simić i Goran Slavić po tekstu scenariste Dejana Đonovića, tivatski folkloraši će iznijeti kroz  osam koreografija: Igre iz stare Crne Gore, Igre iz Boke kotorske, Spičanska igra Vrsuta, Ribarske igre iz Ulcinja, Pastirica – igre iz Malesije, Albanske igre iz okoline Rožaja, izvorne Igre iz crnogorskih Brda i Muslimansko-bošnjačke igre iz Rožaja.

Koncert će pratiti narodni orkestar Aleksandra Magovčevića, a nastupit će i svirači na izvornim instrumentima – gusle, diple, ljerica, kaval, ćiftelija i tapan.

Više od 50 umjetnika, prikazat će raznovrsnost naše tradicionalne umjetnosti, kao i raskoš i ljepotu narodnih nošnji.

Koncert će biti humanitarnog karaktera. Prateći dio koncerta bit će izložba fotografija s turneje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je KUD “Boka” predstavljalo Crnu Goru na proslavi 46. Dana državnosti UAE, dok će  posjetitelji imati priliku da na dar dobiju i prvo izdanje Godišnjih novina koje su uredili članovi KUD-a “Boka”.

Scenografiju za ovaj događaj napravio je tivatski umjetnik Zoran Kruta, a koncert se organizira u okviru manifestacije „Novembarski dani“.