Pet manifestacija u okviru „Novembarskih dana“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. studenog 2018. - 10:37
Autor: 

U okviru „Novembarskih dana“, od 12. 11. do  16. 11., u organizaciji Sekretarijata za poduzetništvo, kulturu i mlade i sport Općine  Tivat bit će organizirano pet manifestacija,  koje podrazumijevaju sudjelovanje velikog broja posjetitelja i više od 1.000 učenika tivatskih škola.

U utorak, 13. 11., u organizaciji Sekretarijata za ekonomski razvoj i poduzetništvo bit će otvorena poduzetnička kancelarija u Osnovnoj školi “Drago Milović”. Pored Sekretarijata, ovaj projekt čiji je cilj poticanje poduzetničkog duha od najmlađih dana, donatorski je podržala i kompanija Fidelity Consulting iz Podgorice.

Učenici ove škole, u srijedu, 14. 11., posjetit će „ Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis“ u Nikšiću i na Grahovu poljoprivredno gazdinstvu za organsku proizvodnju povrća s etno domaćinstvom Đedovina, u vlasništvu porodice Bulajić, osnivača agroklastera Nikšić. Profesori, predstavnici Sekretarijata za poduzetništvo i 25 osnovaca imat će priliku upoznati se  s konceptom organske proizvodnje i poduzetništvom u poljoprivredi.

Četvrte Omladinske igre bez granica na rivi Pine, na  kojima će ove godine prvi put sudjelovati posada Školskog broda (ŠB) “Jadran” bit će priređene u četvrtak, 15. 11.,  u 11 h, u organizaciji Sekretarijata za mlade i sport.

Posjetom oko 1.000 učenika osnovnih škola iz tivatske općine Školskom brodu „Jadran“, u petak, 16.11., u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, bit će realiziran prvi Otvoreni dan na ovom atraktivnom jedrenjaku za učenike iz Tivta.

Istog dana, u 20 h bit će priređen svečani koncert “Kad prošetam Crnom Gorom” folklornog ansambla KUD “Boka” Tivat u Velikoj dvorani Centra za kulturu u Tivtu. Više od 50 umjetnika, prikazat će raznovrsnost naše tradicionalne umjetnosti, kao i raskoš i ljepotu narodnih nošnji. Koncert će biti humanitarnog karaktera. Prateći dio koncerta bit će izložba fotografija s turneje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je KUD “Boka” predstavljalo Crnu Goru na proslavi 46. Dana državnosti UAE, dok će  posjetitelji imati priliku da na dar  dobiju i prvo izdanje Godišnjih novina koje su uredili članovi KUD-a “Boka”. Scenografiju za ovaj događaj napravio je tivatski umjetnik Zoran Kruta.

“Novembarski dani” kao manifestacija koja se tradicionalno u Tivtu organizira  povodom Dana oslobođenja Tivta, 21. 11.,  počela je u utorak, 6. 11., i trajat će do 30. 11., a pripremljeno je oko 50 programa.