Hvalevrijedne radne akcije članova BK "Kalimanjac"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. travnja 2017. - 10:57
Autor: 

U susret 62. Boćarskoj olimpijadi, koja će biti održana u srpnju ove godine, a kojoj je domaćin BK "Kalimanjac", članovi Kluba organizirali su radne akcije uređenja boćarskih terena kako bi Olimpijadu dočekali spremni.

Pripremni radovi su počeli još pred samu Novu godinu, dok se intenzivno radi već mjesec i pol dana. Krenulo se sa uklanjanjem stabala čiji su korijeni počeli podizati površinu boćarskih terena, a trenutno se radi na betoniranju i uređivanju područja oko terena. Nakon toga slijedi sređivanje samih boćarskih terena.

Članovi Kluba "Kalimanjac", koji traje već više od 60 godina,  radove izvode sami, a financijska im je pomoć potrebna samo u vidu materijala i sredstava koji su neophodni za rad. Troškovi radova financirani su iz ranijih prihoda Kluba, kao i od ljudi koji su prepoznali značaj ovog projekta.

Volonteri su uglavnom mlađi članovi Kluba, koji svakog dana, kada vremenski uvjeti to dozvole, neumorno i predano rade na ovom hvalevrijednom projektu. "Ne fali ni želje, ni volje ni truda", kaže za naš Radio profesor Ivan Perčin, koji je inače i član planinarskog kluba "Pestingrad".  On je uvjeren da će predstojeća Olimpijada biti jedna od manifestacija kojom će se Tivat ovog ljeta moći ponositi.

"Na Olimpijadi bi se moglo pojaviti tradicionalno oko 60-ak timova, što je čini i vrlo masovnom sportskom manifestacijom, sigurno i najmasovnijom na području Opštine Tivat. S obzirom na tradiciju, mislim da zaslužuje jednu posebnu pažnju i Opštine Tivat i građana Tivta, i da definitivno već prerasta u nešto što predstavlja prepoznatoljivost našeg grada. To je nešto što bi moglo da se i turistički valorizuje, bez obzira što pravo učešća imaju samo Tivćani, ali to je interesantno i drugima, kao što smo se imali prilike uvjeriti ranijih godina. Ovo nije samo sport, već karakterističan naš južnjački mentalitet i drugi se vrlo lako sa tim sjedine", jasan je Perčin.

Otvorenje boćarskih terena planirano je za 25. svibnja, a cilj im je, kako kaže Perčin, pokušati približiti gostima Tivta njihov karakterističan duh i mentalitet.  "Popularnost boćanja stagnira. Nadam se da će u budućnosti biti poduzeto puno akcija da se boćanje vrati na onaj nivo koji je prije bio u Tivtu, mada su i u skorijem vremenu ostvareni veliki uspjesi.  Vjerujem da će i ova Olimpijada doprinijeti tome da boće krenu naprijed", ističe Perčin.

U audiozapisu poslušajte razgovor s prof. Ivanom Perčinom u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" .

Audio: 
Tragom Hrvata Boke i događaja 6.4.2017.