Ilija Janović: Stav o davanju u zakup Aerodroma Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. lipnja 2017. - 11:17
Autor: 

"Proteklih dana, najava o davanju Aerodroma Tivat u dugoročni zakup izazvala je veliko interesovanje javnosti. Želim iskazati svoj stav istodobno dijeleći i poseban osjećaj ka očuvanju lokalnih resursa, naročito onih uspješnih. Stava sam da bi Aerodrom Tivat morao ostati u državnom vlasništvu i to sa udjelom vlasništva od strane opštine na čijoj je teritoriji. Kao generator razvoja turizma i saobraćajne komunikacije, aerodrom se pokazao kao uspješan brend. Za istaći je da se iz godine u godinu, bilježi rast prometa putnika te se ove sezone očekuje, a po najavama uprave rekordni broj putnika. Ovo je razlog više da kapital koji se prihoduje sa ove strane ostane u javnoj kasi. Uspješan razvoj i planiranje proširenja aerodromskih kapaciteta iz sopstvenih prihoda, su pokazatelj dobrog gazdovanja sa više nego održivim preduzećem.

Dopustite mi da konstatujem da se suverenitet jedne države može poistovjetiti sa suverenitetom/nezavisnošću vazdušne i morske luke te iste države.

To su uz pravičnu viziju imali kao stav i naši djedovi koji su davali svoje baštine, zemlju, vinograde u zalog za osnivanje uzletno sletne piste na svojim poljima, a zarad omogućavanja razvoja i zapošljavanja sopstvenog pokoljenja. Dakle, izbor je jasan i na nama je da pratimo viziju održivog razvoja Aerodoroma, da štitimo svoje interese i Aerodorom Tivat sačuvamo budućim naraštajima".

 

Ilija Janović, potpredsjednik Općine Tivat i predsjednik OO HGI Tivat