Izaslanstvo Općine Herceg Novi na Riječkom karnevalu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 05. ožujka 2019. - 9:29
Autor: 

„Ako vam još nije dosta zabave, 23. marta svi na karneval u Herceg Novi“, poručio je oficijelni spiker nakon nastupa hercegnovske NVO „Maškare“ pred više od 100.000 ljudi na 36. Riječkom karnevalu.

Na poziv Turističke zajednice Grada Rijeke, „Maškare“ su s maskom Satiri imale zapažen nastup na Riječkom karnevalu. Tom prigodom izaslanstvo Općine Herceg Novi prisustvovalo je svečanom prijemu, koji je tradicionalno upriličio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Boravak na Riječkom karnevalu, izaslanstvo Općine je iskoristila da s čelnim ljudima Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) razgovara o mogućem organiziranju godišnjeg sastanka „Dies natalis“ u Herceg Novom, što bi bilo od velikog značaja za turističku promociju Herceg Novog.

Osim toga, menadžer Općine Dragan Šimrak i suradnici iskoristili su boravak u Rijeci za sastanak s načelnicom Općine Omišalj, Mirelom Ahmetović. Na tom susretu je iskazano zanimanje za prijateljsku suradnju Herceg Novog s ovom Općinom u Primorsko-goranskoj županiji.

Na Riječkom karnevalu nastupilo je 106 karnevalskih grupa s preko 10 tisuća sudionika i 67 alegorijskih kola. Pored brojnih građana i turista, Međunarodnoj karnevalskoj povorci prisustvovala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predstavnici diplomatskog kora i gradova prijatelja Rijeke.