Izaslanstvo Općine Tivat u Budimpešti

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. ožujka 2017. - 9:17
Autor: 

Izaslanstvo Općine Tivat boravi u dvodnevnom  posjetu  Budimpešti, a povod posjeta  jeste intenziviranje promocije Tivta u vrijeme sajma turizma „TravelExpo 2017.“, koji se u glavnom gradu Mađarske održava od 2. do 5. 3. Na spomenutom sajmu turističku ponudu Tivta prezentira  Turistička organizacija Tivta, zajedno s  Nacionalnom turističkom organizacijom i drugim pretežno  primorskim crnogorskim gradovima.

Predsjednica Općine Tivat dr.  Snežana Matijević  i potpredsjednik Općine Dejan Maslovar sa svojim suradnicima posjetili su jučer Veleposlanstvo Crne Gore u Mađarskoj, gdje su imali priliku razgovarati s diplomatskim osobljem o perspektivama buduće suradnje s  Mađarskom. Nakon posjeta uslijedio je obilazak štanda TO Tivat.

Posebna čast za delegaciju iz Tivta bio je susret sa zamjenicom gradonačelnika grada Budimpešte Aleksandrom SalaiBobrovnicki, koja je predsjednicu Općine i njezin  tim primila u svom kabinetu. Bila je ovo izuzetna prilika da predsjednica Općine upozna  zamjenicu gradonačelnika s osnovnim informacijama o Tivtu, kao i sa svim njegovim potencijalima. Direktorica TO Tivat, Gabrijela Glavočić iznijela je detalje turističke ponude grada. Tijekom sastanka predloženi su i neki od modela intenziviranja suradnje, prije svega u oblasti turizma, kulture i obrazovanja. Zamjenica gradonačelnika Budimpešte izrazila je dobru volju i ponudila podršku, nudeći bogato iskustvo koje Budimpešta ima u svim spomenutim oblastima.

„Izuzetno sam zadovoljna i ponosna na činjenicu da smo uspjeli ostvariti kontakt sa upravom grada Budimpešte i da smo uspjeli predstaviti Tivat u najboljem svjetlu, istovremeno ojačavajući mrežu prijatelja i partnera u regionu. U tome nam je svesrdno i izuzetno pomogla naša Ambasada u Mađarskoj. Tivat je kao mali mediteranski grad interesantan turistima iz Mađarske, te nam je od izuzetne važnosti stvaranje kontakata i  predstavljanje na ovom tržištu“, rekla je predsjednica Matijević.