Izgradnja faze II. saobraćajnice MR1 počinje 15. studenog

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. listopada 2018. - 8:43
Autor: 

Izgradnja druge faze MR1 saobraćajnice na poluotoku Luštica u Tivtu u dužini 2,2 km počet će 15. studenog i bit će završena najkasnije za deset mjeseci. Druga faza predstavlja nastavak izgradnje saobraćajnice MR1 prve faze, u ukupnoj dužini od 2,5km koja je završena u lipnju 2018. godine.

“Ova saobraćajnica predstavlja direktnu saobraćajnu vezu ka razvojnim projektima značajnim za Opštinu Tivat a koji se grade na poluostrvu Luštica, odnosno prema “Qatari Diar”-u i Luštici Bay. Saobraćajnica, za sada lokalnog karaktera, umnogome će olakšati saobraćaj na ovom dijelu poluostrva, a što je od posebnog značaja za mještane okolnih mjesnih zajednica”, priopćio je predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac tijekom sastanka s predstavnicima kompanije Bemax, izvođačem radova na ovoj dionici.

Pripremni radovi, poput krčenja i obilježavanja, prema riječima izvršnog direktora Bemaxa, Veselina Kovačevića, počet će i ranije.

“Opština Tivat je posebno pozitivan primjer efikasnosti. Dionica MR1 saobraćajnice je u potpunosti eksproprisana, što je zaista za svaku pohvalu. Ovo je prvi slučaj da preuzimamo posao na dionici gdje su u potpunosti regulisana sva pitanja eksproprijacije”, rekao je Kovačević.

Izgradnjom ove saobraćajnice i kružnog toka kod prirodnog rezervata “Solila” povezuju se lokalni put za Radoviće i izgrađena saobraćajnica MR1 prva faza. Ugovor je vrijedan 2.968.722,31€.