Izložba dizajnerskih radova „Kula“ Ahmeta Ademagića 10. 12. u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. prosinca 2022. - 13:05
Autor: 

Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Centar za kulturu Tivat organiziraju samostalnu izložbu dizajnerskih radova pod nazivom „Kula“ , slikara Ahmeta Ademagića. Izložba će biti otvorena 10. prosinca 2022. godine (subota) u 18 sati u foajeu Centra za kulturu Tivat.

Program se održava uz tehničku podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti Općine Tivat i Javne ustanove Muzej i galerije  Tivat.

Izložbu će otvoriti Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.

U glazbenom dijelu programa sudjeluju duo flauta, Bruna Matijević i Dunja Nikolić.

Ahmet Ademagić je rođen 1945. godine u Rožajama. Srednju likovnu školu, Smjer za primijenjenu umjetnost, završio je u Sarajevu 1967. godine. Višu pedagošku školu, Odsjek za likovno vaspitanje, 1972. godine završio je u Prištini, a Filozofski fakultet u Skoplju – grupu Povijest i Povijest umjetnosti 1975. godine. Raskošnim bojama i sigurnim potezima radi akvarele znamenitih objekata iz zavičaja i starih zaboravljenih kuća. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a izlagao je na više od 20 kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu, najčešće s Likovnim klubom ,,Kula’’ iz Rožaja. Zastupljen je u Leksikonu slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”. Dobitnik je najvećeg priznanja Općine  Rožaje za izuzetne rezultate u području kulture i umjetnosti - Nagrade ”30. septembar”. Njegova umjetnička djela nalaze se u brojnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu.