Izložba ikona „Agios” Petre Kosnić u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. siječnja 2022. - 8:48
Autor: 

Izložba ikona “Agios” Petre Kosnić, bit će otvorena u JU Muzej i galerija Tivat, 17.1., s početkom  u 19 sati.

„Petra Kosnić je završila Accademia del Lusso Milano, a nakon toga Akademiju SPC za umjetnost i konservaciju. Paralelno je studirala Pravoslavni bogoslovski fakultet, Univerzitet u Beogradu gdje je završila takođe osnovne i master studije. Trenutno je na doktorskim studijama Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na katedri za liturgiku. Do sada je naslikala preko šezdeset radova koji se nalaze u crkvama i manastirima SPC kao i u domovima vjernog naroda. Pored trajno izloženih ikona u mnogim hramovima imala je dvije samostalne izložbe. Učestvovala je na preko dvadeset  grupnih izložbi ikona. Likovna umjetnica, teološkinja i ikonopisac predstaviće se po prvi put likovnoj publici u Tivtu izložbom ikona koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju, dok će se svečano otvaranje održati na platou ispred galerije“ – najavljuju organizatori te podsjećaju na epidemiološke mjere.

„Ovom prilikom napominjemo posjetice da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera po kojima su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

  • Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa i da od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od 6 mjeseci;
  • Negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72h;
  • Negativan brzi antigenski test ne stariji od 48h;
  • Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 6 mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa)”.