Izložba „M2“ u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. rujna 2022. - 18:20
Autor: 

Selektirani radovi Aleksandre Drecun, Une Đuranović, Ive Đurović, Ane Ivanović, Sare Jolić, Radomira Milića, Amine Tutić i Nađe Vulanović nastali su u prethodne dvije godine na magistarskim studijama Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, na studijskom programu Grafički dizajn u okviru predmeta ilustracija i knjiga kod prof. mr. Suzane Pajović. Selektor i autor izložbe mr. Sandra Đurović (suradnica na studijskom program Grafički dizajn, FLU Cetinje) prepoznala je i udružila slične senzibilitete ove postavke i koja ima simbolično ime „M2“.

„Izložbom „M2“ u JU Muzej i galerija Tivat, pored dizajnerske pismenosti, žele se valorizovati i autorski iskoraci u promišljanju i propitivanju aktuelnog društvenog konteksta. Kreativnim eksperimentisanjem, kombinovanjem tradicionalne i moderne tehnologije, ovi mladi autori ukazuju na tendencije koje postoje u dizajnerskoj i umjetničkoj profesiji kad je u pitanju umjetnička knjiga /knjiga umjetnika i šire“.

Izložba će biti otvorena u petak, 23. 9.,  u 19 h, a izložbu će otvoriti profesorica sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Suzana Pajović.