Izložba „Nautička kultura ” povodom 70 godina postojanja JK Delfin

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. listopada 2020. - 15:02
Autor: 

Izložba povodom obilježavanja 70 godina postojanja Jedriličarskog kluba Delfin, pod nazivom “Nautička kultura”, bit će upriličena u Muzeju i galeriji Tivat u subotu, 24. 10., s početkom u 19 sati.

„Jedriličarski klub Delfin formiran je u januaru 1951. godine. Danas broji više od 150 članova, najtrofejniji je klub u sportskom jedrenju u Crnoj Gori, organizuje školu jedrenja za djecu i takmiči se na međunarodnim takmičenjima. Vrhunac crnogorskog jedrenja postignut je 2017. godine kada su se među prvih 50 na svjetskoj listi u olimpijskoj klasi Laser našla i dva crnogorska takmičara, od kojih je jedan bio član JK Delfin Igor Les“.

Posjetitelji  će imati priliku  vidjeti fotografije, diplome, zahvalnice i druge materijale iz arhivske građe, među kojima i original osnivačkog dokumenta iz 1951. godine, kao i originalni trofej s prve ikada organizirane regate u Crnoj Gori iz iste godine. Ova dragocjena svjedočanstva vremena govore o kontinuiranom radu JK Delfin, ali i o njegovom značaju za nautičku kulturu, promociji zdravih stilova života, kao i tradiciji samog grada Tivta. Suvremeni dio izložbe čine fotografije Duška Miljanića, Elene Shu, Dalibora Ševaljevića i Ivana Botice, također vezane za jedrenje i ljude koji su doprinijeli, kako ovom klubu, tako i samom sportu.

Izložbu će otvoriti predsjednik JK Delfin Frano Tripović.