Izložba slika Ljuba Popadića u Zbirci pomorskog nasljeđa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2019. - 10:07
Autor: 

U prepunoj Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Monetengru jučer je otvorena izložba slika akademskog slikara Ljuba Popadića.

„Ovo je Popadić, možete čuti u Srbiji, Americi, Švajcarskoj, svuda gdje putuju njegove slike, ali samo Tivćani imaju privilegiju da kažu ovo je Popadić, a da nijednu sliku nisu vidjeli. Gete je jednom rekao za Šekspira „Niko kao on nije prezirao materijalni kostim. Da bi se ovako slikalo, mora te obavijati oreol nepripadanja ili duboko srodstvo sa vlastitom „ludosti“. Oronuli predmeti rastočeni zubom vremena, ruine u kojima se život ne može više obnoviti našli su sagovornika. I taj dijalog je toliko iskren da mnoge figure u kojima da tinja nešto zlatnog praha poručujuju:„Ne skidaj prašinu sa mene“. Pa i neka naslov mog viđenja izložbe bude baš takav -„Ne skidaj prašinu sa mene“, istakao je novinar i publicista Dragan Mihović, koji je i otvorio izložbu.

Dragan Popadić, direktor Radio Tivta počastio nas je stihovima, a autor slika, Ljubo Popadić, istakao je da su mu slike svrstane u dvije teme: Boka i molitva.

Izložba će biti otvorena do 17. srpnja.