Izložba učeničkih radova “Pravac muzej – pravac izložba” otvorena u crkvi sv. Pavla

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. studenog 2021. - 7:03
Autor: 

Izložba učeničkih radova “Pravac muzej – Pravac izložba”, nastalih na likovnoj radionici tijekom “Dječije nedjelje" i kampanje Pravac muzej 2021., otvorena je u crkvi sv. Pavla, u Kotoru.

Izložba, čiji je organizator Općinska javna ustanova “Muzeji” Kotor, priređena je povodom Dana općine Kotor.

Likovna radionica privukla je pažnju velikog broja kotorskih osnovaca, koji su osim talenta pokazali i zavidno znanje. Radionicu je vodila dr. um. Dušica Ivetić, v. d. direktorica OJU “Muzeji” Kotor, koja je, otvarajući izložbu, kazala kako je preko 1.000 učenika osnovnih škola posjetilo muzejske i galerijske prostore ove ustanove kulture.

“Ideja radionice bila je da se kroz proces igre oslobodi kreativnost kod djece. Izloženi radovi su djela djece koja su učestvovala na likovnoj radionici, a koja je imala i humanitarni karakter, a to je pomoć lokalnim školama, tako da će sredstva od prodaje radova biti njima upućena”, naglasila je Ivetić.

Kampanja “Pravac muzej 2021“, kojom je Općinska javna ustanova “Muzeji” Kotor obilježila „Dječiju nedjelju“, animirala je najmlađu publiku za obilazak gradskih muzeja i galerija.