Izložba Udruženja „Vlaho Bukovac“ iz Splita otvorena u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. listopada 2019. - 9:48
Autor: 

Kolektivna izložba “Od mora do mora” likovnog udruženja “Vlaho Bukovac” iz Splita otvorena je sinoć u Muzeju & galeriji Tivat.  Udruženje “Vlaho Bukovac” okuplja ljubitelje likovne umjetnosti i pisane riječi.

Na početku večeri prisutne je pozdravila ravnateljica JU Muzeja & galerije Tivat Jelena Bošković, koja je izrazila zadovoljstvo što je otvaranju izložbe nazočio veliki broj umjetnika. Također je izrazila zahvalnost gostima na suradnji.

Izložbu je otvorila Cvjetana Bazina Periša: „Moram priznati da sam prošle godine prvi put bila južnije od Dubrovnika; bili smo gosti u Podgorici, ove godine smo u Tivtu. Dolazimo tu kao doma. Dolazimo kao prijatelji; ponukala nas je izložba, umjetnost, koja širi vidike, obogaćuje nas, pokazuje nam ono što ponekad zaboravimo da u nama postoji, i jednostavno sam sretna zbog svega toga“.

Predsjednica Udruženja Jagoda Kecman je najviše zahvalnosti uputila gospodinu Zvonimiru Dekoviću, koji je najviše zaslužan za realizaciju ove suradnje. „Ova naša lijepa suradnja traje već tri godine i započela je zahvaljujući gospođi Aljoši Camović, Veleposlanstvu Republike Hrvatske i Kolindi Grabar Kitarović, koja nam je bila pokrovitelj onda, a i sada“, kazala je Kecman.

Večer su svojim stihovima uzveličali pjesnici Damir Trovilić iz Udruženja „Vlaho Bukovac“, kao i Marin Čaveliš.

Otvaranju izložbe su, pored ostalih, nazočili: generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević i potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović.