Izuzetan uspjeh tivatskih gimnazijalaca na državnom natjecanju

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 06. travnja 2021. - 12:48
Autor: 

Potpredsjednik Općine Tivat Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja upriličili su danas prijem za učenike SMŠ “Mladost” i njihove profesore, koji su na nedavno održanom državnom natjecanju ostvarili značajne rezultate.

Egor Georgievski, učenik I. razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju iz programiranja, a njegov je mentor bila prof. Neda Slavović.

Stefan Jašović, učenik III. razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju iz zemljopisa, a mentor je bila prof. Aleksandra Vuksanović.

Đorđe Raičević, učenik IV. razreda Gimnazije, osvojio je III. mjesto na državnom natjecanju  iz engleskog jezika, a mentor je bila prof. Sonja Škanata.

“Ovim malim gestom želimo pokazati da cijenimo i poštujemo vaš uspjeh i da vodimo računa o mladim ljudima koji su posvećeni obrazovanju i ostvarivanju izvrsnih rezultata. Trudićemo se da podstičemo i promovišemo uspjeh u obrazovanju, imajući u vidu da je upravo znanje ono što će vas voditi kroz život”, rekao je potpredsjednik Božović, pozdravljajući učenike i profesore.

“Predstavljati grad na takmičenju znanja svakako je za ponos, i to su vrijednosti kojima ćemo stremiti i koje ćemo podržavati i u buduće. Uz želju da ređate mnogobrojne uspjehe, od srca vam čestitam” – rekla je sekretarka Mršulja posebno pozdravljajući trud i zalaganje profesora – mentora.

Učenici su u razgovoru naglasili kako su se pripremali u posebnim okolnostima, što je izazivalo stres, ali da su zajedno s profesorima uspješno odgovorili izazovima i ostvarili dobar rezultat. Učenicima i profesorima, ovom prilikom, uručeni su prigodni darovi. Dobitnici nagrada na državnom natjecanju, već tradicionalno bit će posebno nagrađeni i na kraju školske godine, kada Općina  Tivat organizira prijem za dobitnike diplome “Luča”.