Jedina iz Crne Gore prošla u finale

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. ožujka 2020. - 9:12
Autor: 

Kristina Miljenović, više nagrađivana talentirana gitaristica iz Kotora, na "GUITAR ART FESTIVALU 2020." Beograd,prošla je prvu etapu natjecanja u pet najboljih kandidata. Kao jedina iz Crne Gore plasirala se u drugu etapu  i osvojila 4. mjesto. Ovo je odličan uspjeh mlade gitaristice, jer se "Guitar art festival" smatra za jednim od teških svjetskih natjecanja. Kao najmlađi učesnik s 13godina u svojoj 3. kategoriji, Kristina je presretna s ovim rezultatom. U klasi je prof. Romea Lukšića. Nositeljica je stipendije "MINISTARSTVA PROSVJETE ZA TALENTOVANE UČENIKE".

Festival se održao od 10. do 15.3. u Beogradu. Pohađala je master class kod poznatih istaknutih profesora, pratila nastavu i usavršavala se.

Prošle godine  Kristina Miljenović osvojila je tri prve nagrade i jednu treću nagradu, koju je donijela u Crnu Goru sa Svjetskog natjecanja u gitari.

 

"GUITAR ART FESTIVAL 2019."-3.nagrada.

"SARAJEVO INTERNATIINAL GUITAR FESTIVAL 2019."-1.nagrada.

"MONTENEGRO INTERNATIONAL GUITAR COMPETITION" 2018.-2.nagrada i 2019.-1.nagrada.

"GUITAR FEST BIJELO POLJE"2018.-1.nagrada i 2019.-1.nagrada.

Državno natjecanje "XLV. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE" 2018.-srebrna lira.

Radila je s poznatim stranim i domaćim dekanima velikanima  gitare.

Kristina Miljenović (2006.) Kotor, sa sedam godina svira gitaru. Prva tri razreda u klasi Dražena Jokovića, nastavlja dalje u klasi profesora Romea Lukšića do dan danas.

 

NASTUPI:

Kristina Miljenović otvorila je 27. Kotorski festival pozorišta za djecu. Ključeve grada predao je Kristini gradonačelnik Općine Kotor, gdje je nastupila, svirala na otvaranju. Bila je i na prijem u kabinet kod gradonačelnika Kotora.

Nastupila je na KOTORART TALENTIMA-DON BRANKOVI DANI MUZIKE. S nagrađivanim učenicima MZ "Vida Matjan"u Kotoru. Svirala  je i u okviru "Luke umjetnosti "ovog ljeta,  na trgovima Kotora, također u okviru KOTORARTA.

Tuzla"Teatar kabare", Lepenski vir,  Pomorska biblioteka Kotor, Na Trgu od oružja, palača "Pima",  Rimski mozaici Risan,  Pomorski Muzej Crne Gore,  crkva sv. Pavla , KIC "Budo Tomović",Dani gitare Podgorica  dr..

U Herceg Novom na XIV. po redu"GUITAR ART SUMMER FESTU". Svirala je s najboljim crnogorskim učenicima i studentima klasične gitare.

Sudionica je "GUITAR ART SUMMER FESTA" i sudionica orkestra "WORLD GUITAR ORCHESTRA" od 2018.godine. Sudionica je na mnogim "Master class" usavršavanjima.

Imala je više javnih nastupa .

Odlična je učenica Muzičke škole Vida Matjan i OŠ"Njegoš" svih sedam razreda.

Bavi se sportom košarkom i  modelingom. 2017.godine bila je "MISS CRNE GORE" i "MISS TALENTA" u uzrastu od 10 do 13.godina. Predstavlja Crnu Goru na Svjetskom natjecanju ljepote i talenta "LITTLE MISS & MISTER WORLD" 2017. u Turskoj i osvaja dvije lente "PHOTOMODEL OF THE UNIVERSE" 2017. i "BEST OF THE BEST".San joj da završi Muzičku akademiju, postane profesor gitare.