Kazališna predstava „Princeza i žaba“ danas u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. prosinca 2021. - 9:44
Autor: 

Kazališna predstava za najmlađe ljubitelje kazališta  „Princeza i žaba”,  rađena u koprodukciji Teatra 303 i Kulturnog centa "Nikola Đurković" iz Kotora, bit će odigrana danas, s početkom u 18 h , u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Najmlađim sugrađanima Općine Tivat i Teatra 303 poklanjaju ovu predstavu.

Tekst je rađen  po motivima priče za djecu "Kralj i žaba",  scenarij i režiju potpisuje  Dragan Buzdvan. U predstavi igraju:  Matija Grabić, Nađa Pjetrović, Kristina Pavićević, Irina Grgurević, Kristina Grandis, Damir Pjetrović, Jelena Kvaščev, Dušan Kustudić, Dragan Buzdovan, Ilija Maslovar, Uroš Knežević, Jelena Zec i Andrej Radinković. Sve glazbene numere obradili  su  Stefan Čelanović i Andrea Orlando,  a za  scenografiju je zadužena   NVO „Meštar i furešta".

 „Predstava je rađena  po motivima priče za djecu “Kralj i žaba“ i nadograđena je likom vještice Virus, koja ubacuje svoje viruse u mobilne telefone, kompjutere i tako upravlja kraljevstvom. Pored nje tu je i lovac koji pomaže kralju i najmlađoj princezi da se oslobode Virusa i pronađu mladog princa, kojeg je vještica pretvorila u žapca.Današnje društvo opsjednuto je virtuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se djeca vrate pravim vrijednostima: knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu.Društvene mreže ugasile su čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste, pa je u priči najmlađa princeza oličenje igre, mašte i svega što krasi djetinjstvo sa dušom, a ne elektronikom. Predstava je u duhu vremena i namijenjena je djeci uzrasta 4+, ali je istovremeno i poučna za roditelje“ – stoji u najavi.

Ulaz je slobodan

Informacije i rezervacije na tel. 069 342 799

Broj mjesta je ograničen i obvezno je poštovanje epidemioloških mjera.