Klapa „Bellezza“ na „Festivalu klapske pisme“ u Posušju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 04. kolovoza 2018. - 11:23
Autor: 

“Festival klapske pisme” – Posušje i ove godine, od 3.do 5. kolovoza okuplja najbolje klape iz regije (Basca - Baška Voda, Signum - Čapljina, Kampaneli - DonjaKaštela, Falkuša - Zagreb, Porat-Korčula, Grga - Posušje, Bošket – Zagreb, Stentoria - Daruvar, Skontradura -Dubrovnik, Uzorita - Sukošan, Zvizdan - Posušje, Oršulice - Vodice, Kolura - Split, Teranke -Pula).

Klapa Bellezza, kao jedini predstavnik Tivta i Crne Gore, nastupa u nedjelju, 5. kolovoza u kategoriji ženske klape.

U sve tri kategorije (ženske, muške, mješovite) klape se natječu za prvu nagradu "Posuški stećak", a bit će nagrađene i najbolje klape prema izboru publike priznanjem "Bura".

Klapa Bellezza postoji od 2012.godine. Na svom repertoaru njeguje vokalnu i vokalno instrumentalnu glazbu, s akcentom na bokeljsku i crnogorsku pjesmu. Tijekom šest godina, koliko klapa djeluje, ređali su se nastupi u zemlji i regiji (Zagreb, Skoplje, Tivat, Kotor, Herceg Novi, Rijeka, Trebižat, Posušje...)

2015. god. na otvaranju festivala Kotor Art klapa je nastupila zajedno sa Simfonijskim orkestrom Crne Gore. Godine 2014. na Festivalu klapa u Perastu osvajaju nagradu “Deštregovi”, za najbolju debitantsku klapu. Klapu vodi prof. Mirela Mudreša.

Nastup klape Bellezza na festivalu pomogli su Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, Općine Tivat, na čelu sa sekretarkom mr. Dubravkom Nikčević; kao i gospodin Vojo Milović, direktor hotela “Helada”.