Klub Zdravlja Boka i KotorArt organiziraju ArtEco šetnju

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. travnja 2019. - 11:37
Autor: 

 U okviru projekta ArtEco, Klub zdravlja Boka i KotorArt organiziraju  ekološku šetnju na Vrmcu 5. 5. 2019. Okupljanje je planirano za 8h kod France, a tura kreće od Dončić krivine do tvrđave na Vrmcu. Ova akcija podrazumijeva upoznavanje prirodne baštine Kotora kroz vođenu šetnju po prirodi (brdo i tvrđava Vrmac) i čišćenje nakon prvosvibanjskih praznika. Šetnja je ujedno i nastavak prikupljanja sirovina za radionice izrade umjetničkih instalacija i instrumenata Svijet je muzika.

„Projekat ArtEco planiran je od aprila do avgusta, kroz tri tipa aktivnosti - Nauči!  Aktiviraj se!  i  Stvaraj!, koje doprinose usvajanju pozitivnih vrijednosti neophodnih za održivi razvoj društva. Segment Nauči! donosi interaktivne razgovore o ekologiji kroz ekološke časove, dok se segment Aktiviraj se! zasniva na obilježavanju svjetskih dana planete Zemlje, vjetra i Sunca kroz akcije čišćenja priobalja, kulturno-ekološke šetnje i upoznavanje prirodne i kulturne baštine Kotora i Boke. Segment Stvaraj! podrazumijeva umjetničke radionice u kojima mladi kroz svojevrsnu umjetničku reciklažu prikupljenog otpada, izrađuju umjetničke instalacije, grade neobične muzičke instrumente i pripremaju performans Svijet je muzika 13. avgusta, kojim će se završiti ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike“. 

„Prva akcija u okviru projekta ArtEco, Naša ekološka pjesma, koju smo organizovali u saradnji sa doo Školjke Boke protekla je sjajno. U akciji su bila uključena djeca iz svih škola iz Kotora, a za ekološku šetnju planiranu za 5. maj pozivamo zainteresovane pojedice i organizacije da nam se pridruže. Biće to savršena prilika da nakon prvomajskih praznika, slavlja i obilježavanja Svjetskog dana Sunca 3. maja, zajedno sakupimo sirovine koje ćemo kasnije koristiti za izradu instrumenata u kasnijim akcijama ArtEco projekta“ – istakli su iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt.

Aktivnosti projekta ArtEco možete pratiti na internet stranici www.kotorart.me ili na profilima festivala na društvenim mrežama.