Koncert dua Josifovska - Đermanović u crkvi Sv. Duha

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 01. ožujka 2019. - 8:49
Autor: 

Nakon svečanog otvaranja kotorske koncertne sezone na kojoj  su nastupili Dmitri Prokofiev (violončelo) i Ratimir Martinović (klavir), zatim krakovskog dua Kalinski-Šlezer (također violončelo-klavir) sezona se nastavlja istim predivnim zvucima čela i klavira, ovog puta u izvođenju Irene Josifovske (violončelo) i Aleksandra Đermanovića (klavir).

Koncert je zakazan za petak, 1. 3., s početkom u 18h u koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan“  Kotor, crkvi Sv. Duha. Ulaz je besplatan!

„Kotorska Koncertna Sezona postoji od školske 2015/2016 godine i organizuje se  zahvaljujući saradnji Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora i međunarodnog festivala KotorArt. Kroz mnogobrojne koncerte i master class radionice, pruža đacima, profesorima i publici priliku da slušaju i uče od najvećih svjetskih imena klasične muzike. Samim tim, tokom zimskog perioda, škola postaje centar kulturnih dešavanja u gradu i omiljeno mjesto za razvoj ideja, razgovor i druženje. Do sada su Kotor i školu posjetili nevjerovatni umjetnici: Albert Mamriev, Rita Kinka, Mihajlo Zurković, Florian Koltun, Xin Wang, Antonio di Cristofano, Darko Karajić, Stefan Milenković  i mnogi drugi“.