Koncert Glazbeno prosvjetnog društva za pamćenje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. prosinca 2017. - 10:37
Autor: 

Tradicionalni Božićni koncert Glazbeno prosvjetnog društva Tivat održan je sinoć pred brojnom publikom u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

Dvorana je bila mala da primi sve one koji su došli da uživaju u spektaklu uvijek besprijekornog GPD-a Tivat, na čelu s dirigenticom Nevilom Klakor.

Koncert je započeo maršom „Tivat“, bokeljskog kompozitora Antuna Kopitovića. Program su sačinjavale kako klasične tako i moderne skladbe, pa su posjetitelji mogli čuti poznate marševe, numeru iz filma „Pirati sa Kariba“, „Providencu“, klapske i mnoge druge skladbe. Sinoćnji koncert oduševio je sve nazočne, što dokazuje gromoglasan pljesak publike, te nanovo i nanovo traženje bisa, a tom prigodom izvedene su Dalmatinska koračnica i dio „Pirata sa Kariba“. Pečat ovoj večeri dala je ženska klapa „Bellezza“ iz Tivta.

Predsjednik Glazbeno prosvjetnog društva Boris Lanceroti uručio je plaketu Antonu Tonu Nikoliću, povodom 65 godina aktivnog sudjelovanja u GPD-u. Na sinoćnjem koncertu sudjelovala je i najmlađa članica Karla Petković, kojoj je ovo prvi nastup s Glazbeno prosvjetnim društvom.