Koncert i prvi akvatlon u uvali Trašte

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. rujna 2019. - 9:08
Autor: 

Prva Luštica Bay akvatlon trka za cijelu obitelj  bit će organizirana  tijekom vikenda – u nedjelju, 15. 9., u zaljevu Trašte, u akvatoriju  marine Luštica Bay. Multisportsko nadmetanje, kao kombinacija plivanja i trčanja, osmišljeno je u pet kategorija kako bi svi članovi obitelji mogli sudjelovati. Radi se o zabavnoj nadmetanju u kategorijama za djecu od dvije do pet, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije. Prva kategorija podrazumijeva 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, a druga kilometar u prvoj i 5 km u drugoj disciplini. Koncept i organizacija Akvatlona osmišljeni su u suradnji s Igorom Majerom, kreatorom renomirane međunarodne triatlon trke Ocean Lava,  koja se svake godine organizira u Boki kotorskoj.

Najmlađi, djeca od dvije do pet godina nadmetat će se u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke. Sve dječje kategorije imat će potkategorije po uzrastu. Djeca od šest do 11 godina će se oprobati u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok će u nadmetanjima u kategorijama od 12 – 17 godina za zadatak imati da plivaju 200 odnosno trče 1200 metara.

Registracija je moguća putem društvenih mreža Luštica Bay te na dan trke od 12 do 15 h u marini Luštica Bay. Proglašenje pobjednika je istog dana u 17.30 h.

Prethodno će, u subotu 14. 9.,  u 21 sat  na lukobranu u Luštici Bay biti održan koncert šestočlanog portugalskog benda Albaluna, kao događaj koji se organizira u okviru glazbenog  festivala Tivat World Music Festival. Glazbena djela Albalune inspirirana su kulturnim kontinuumom, koji ujedinjuje narode oko Sredozemnog mora i tri kulture koje definiraju civilizacijsko naslijeđe Iberijskog poluotoka.

Bend predstavlja kombinaciju mnogih koncepata i glazbenih  stilova: Iberijska tradicionalna glazba miješa se sa zvučnim scenama,  koje dolaze iz dalekih zemalja, poput Balkana ili Bliskog Istoka, ne zaboravljajući afričke ritmove, sjevernoeuropski folk i progresivni rok. Koristeći  što više antičkih instrumenata iz raznih dijelova svijeta kao i modernih instrumenata, šestorica glazbenika predstavljaju energičnu predstavu, punu različitih glazbenih aroma, obuhvaćajući  više žanrova, kao što su svjetska glazba, prog rock i metal, folk, srednjevjekovna  glazba i fuzija.