TO Kotor: Obavještenje za ugostitelje

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. listopada 2016. - 10:10
Autor: 

Obavještenje Turističke organizacije Kotor za ugostitelje vam prenosimo u cijelosti:

“Poštovani ugostitelji,

Kao što ste i upoznati, a i dijelom pojedini bili aktivno uključeni u izradu, Turistička organizacija opštine Kotor je, ove godine, po prvi put publikovala gastro vodič u novom dizajnerskom rješenju, s bogatim sadržajem kako informacijama o nastanku i razvoju Bokeške kužine, načinom pripreme tradicionalnih jela kao i restorana u Kotoru gdje se ta jela mogu i degustirati.

    Budući da smo već počeli sa pripremama i dopunama gastro vodiča za 2017. godinu, ukoliko ste zainteresovani, najljubaznije Vas molim sledeće:

Za ugostitelje koji se prvi put reklamiraju:

  • Potrebno je ispuniti upitnik koji možete dobiti na Vaš upit putem mejla ili preuzeti sa sajta TO Kotor
  • Poslati kvalitetne slike Vašeg ugostiteljskog objekta u visokoj rezoluciji na mejl mozaici@t-com.me ili lično donijeti u kancelariji TO Kotor, radnim danima od 08-15 h
  • Ukoliko ste zainteresovani  za reklamu  Čuvara gastro kulture potrebno je potpisati Sporazum o saradnji koji bismo Vam, na Vaš upit, poslali na mejl ili isti možete preuzeti sa sajta TO Kotor, pa ovjeren donijeti u kancelariju TO Kotor radnim danima od 08-15 h ili lično potpisati u kancelariji TO Kotor
  • Odlučiti se za jedno od ponuđenih jela iz knjige „ Bokeška kužina“ autorke Vlaste Mandić:
  1. Bakalaj žgavacet
  2. Pašticada galijot
  3. Balote od mušulja
  4. Punjeni kalamari na orizu
  5. Sardele a la Bisernice
  6. Bokeški brodet
  7. Brodet od bakalaja
  8. Njoke u crnom toću
  9. Karnevalska njokada
  10. Njoke sa špinatom
  11. Bokeljska pinjata
  12. Jagnjetina sa bižom
  13. Rižot a la maka
  14. Palamida umido
  15. Primorski nedeljni ručak-tradicionale
  16. Providurova palamida
  17. Rižot od bavižele
  18. Mušulje od gušta
  19. Mušulje od Gurdića
  20. Mušulje od mota
  21. Mušulje Filomena
  22. Dobrodska torta
  23. Štrudel

Navedene recepte možete naći u knjizi Bokeška kužina od Vlaste Mandić. Naravno, ukoliko imate predlog za neko drugo jelo iz pomenute knjige ili nesto što je autentično za ovo područje ili vaš ugodtiteljski objekat, dobrodošli ste sa predlozima i idejama.

  • Odabir jela ( jedno ili više)  pošaljite na mejl mozaici@t-com.me a početkom naredne godine, u dogovoru sa Vama odradićemo degustaciju odabranih jela, gdje ćemo slikavati jela za gasto vodič.

*****Za ugostitelje koji već imaju reklamu u gastro katalogu, ukoliko imaju izmjene koje se odnose njihov ugostiteljski objekat ili odabrano jelo/jela neka nam se obrate na isti ( gore navedeni ) način.

Ukoliko ostaju isti podaci, bez ikakvih izmjena, najljubaznije Vas molim da nam to potvrdite mejlom. U tom slučaju ostaće isti podaci i slike u katalogu.

 *****Ugostitelji koji žele samo reklamu u popisnom dijelu gastro vodiča, bez reklame Čuvara gastro kulture, na njih se odnose prve dvije stavke.

  • Potrebno je ispuniti upitnik koji možete dobiti na Vaš upit putem mejla ili preuzeti sa sajta TO Kotor
  • Poslati kvalitetne slike vašeg ugostiteljskog objekta u visokoj rezoluciji na mejl mozaici@t-com.me ili lično donijeti u kancelariji TO Kotor, radnim danima od 08-15 h”