Kotorski učenici "u ritmu Europe" pjevaju na finskom jeziku

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. veljače 2017. - 8:55
Autor: 

              Jučer je Općinu Kotor posjetio veleposlanik Republike Finske u Beogradu g-din Ikonen Perrti.

Povod dolaska njegove ekselencije u pratnji suradnika jeste sudjelovanje učenika/ca Općine Kotor u projektu ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ koji će se u mjesecu travnju na glazbenom natjecanju u Podgorici predstaviti pjesmom na finskom jeziku.

Predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom dolaska ambasadora Finske u Kotor i zahvalio se nj .e. na suradnji i potpori u projektu, a sudionicima poželio puno uspjeha u sudjelovanju i budućem natjecanju.

             Prijamu su pored predstavnika Veleposlanstva i Općine Kotor nazočili i učesnici koji su 22. rujna 2016. godine prošli audiciju za osnovne i srednje škole u Kotoru i time izabrani za predstavnike našeg grada, a  njih sačinjava pet natjecatelja i to dva izvođača Vasilije Čolan, učenik OŠ ,,Njegoš“, Veljko Vukotić OŠ ,,Njegoš“ i plesni trio Aleksandra Raković učenica OŠ ,,Nikola Đurković“ Radanovići, Andrea Češić učenica JU Resursnog centra za sluh i govor Kotor, Mia Rosić OŠ ,,Ivo Visin“.

Predstavnici Općine Kotor zahvalili su veleposlaniku Finske na dolasku i predstavili svoj trud u učenju pjesme na finskom jeziku te da se nadaju da će se predstaviti  u najboljem mogućem svijetlu.

Prijamu su, također, nazočili direktor Kulturnog centra ,,Nikola Đurković“ g-din Miloš Dževerdanović, savjetnica za kulturu Đurđa Petrović Poljak, savjetnica Sekretarijata za kulturu Mia Moštrokol, koordinatorica na projektu za Općinu Kotor Aleksandra Milić, kao i predstavnik organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ g-din Igor Karadarević.

            Najveće glazbeno natjecanje u Crnoj Gori u suradnji s veleposlanicima Europe i gradonačelnicima Crne Gore  na kojem će sudjelovati dvadeset općina Crne Gore, od kojih će se svaka predstaviti na drugom jeziku uz direktan prijenos na nacionalnoj televiziji održat će se u travnju u Podgorici, a izbor najboljih pored stručnog žirija odlučivat će i SMS glasovi.