Kulturni centar „Nikola Đurković“ obilježava „Dječiju nedjelju“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. listopada 2020. - 13:49
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obilježit će „Dječiju nedjelju“ od 5. 10. do 10.10. 2020. godine. U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom, većina programa bit će prikazana online na društvenim mrežama i sajtu Kulturnog centra.

"Zainteresovani će moći da isprate predavanje psihološkinje Kristine Sestak, koja radi u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti, RE populaciju i rodnu ravnopravnost Opštine Kotor. Ona će govoriti o učenju i motivaciji prilikom online nastave, koja je uslovljena aktuelnom epidemiološkom situacijom. U saradnji sa Domom zdravlja Kotor i ove godine je realizovano stručno predavanje. Pedijatar, doktor Vladimir Dedović, objasniće šta je to Covid-19, na koji način se djeca mogu štititi od zaraze istim, kako brinuti o drugima i koje mjere preduzeti u slučaju pojave simptoma.

Na poziv Kulturnog centra odazvao se i profesionalni kick bokser i instruktor spasilaca na vodi, Miloš Vulović, vlasnik i trener u teretani „Agon.“ On je osmislio pokazni trening koji se u svako doba može realizovati kod kuće, bez profesionalnih sportskih rekvizita, samo uz pomoć toalet papira. Svoj doprinos realizaciji ovog kreativnog treninga dala je i Dubravka Milivojević, akademska slikarka i instruktorka plesa, koja će govoriti o važnosti održavanja zdravog tijela i kreativnog duha kod djece.

U saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Pomorskim muzejem Crne Gore planirana je promocija knjige „Ivo Vizin, kapetan od snova,“ autorke Jelene Lele Milošević. Promocija je planira za četvrtak, 8. oktobar u 17h u Pomorskom muzeju, nakon čega će uslijediti obilazak muzeja. Na promociji će govoriti kustos u Pomorskom muzeju, Ilija Mlinarević, urednica programa za mlade u Kulturnom centru, Aleksandra Tomović i menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Kulturni centar Kotor svoj djeci čestita Dječiju nedjelju uz želju da ostanu zdravi, nasmijani i bezbrižni" - poručuju najmlađima iz Kulturnog centra.