Ljubav u planinama i pjesmama grupe Silente

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 12. ožujka 2016. - 11:00
Autor: 

U današnjoj emisiji Mladi Hrvati Boke mogu se poslušati razne interesantne teme koje su priredili učenici hrvatske nastave u Crnoj Gori. Tako se mogu čuti jedinstvene čestitke povodom Dana žena – recitacije najmlađih učenika o njima najvažnijim ženama, majkama.

Emisija donosi i osvrte na neke protekle događaje kao što je planinarski križni put mladih Kotorske biskupije koji je po deveti put održan na potezu od Gornje Lastve do Bogdašića. (http://www.kotorskabiskupija.me/deveti-planinarski-krizni-put-mladih-kotorske-biskupije/) Jedna je od tema i komentar dvaju priloga iz posljednjega broja časopisa Hrvatski glasnik gdje je riječ o aktivnostima učenika hrvatske nastave. U književnome kutku predstavljena je knjiga koju slušateljima uz topli čaj preporučuju učenici. Riječ je o romanu „Hotel Zagorje“ Ivane Simić Bodrožić.

Pripreme za terensku nastavu su u tijeku. Za one koji imaju ljubavnih problema, mladi novinari predlažu jedno sasvim posebno putovanje. Početna točka je grad Nin pored Zadra. Morskim se putem ide do Starigrada, a onda otuda uzbrdo do Paklenice, zatim preko Velebita, pa od Like prema Dinari i onda se rijekom Krkom spušta do Šibenika. Na kraju se morskim putem vraća nazad do Nina. To je put koji liječi „ljubveni beteg“. Barem je tako mislio junak prvoga hrvatskog romana „Planine“ (1536.) autora Petra Zoranića. Ovo sedmodnevno putovanje hrvatskim planinama izmišljeno je da bi se zaboravilo na ljubavne jade, ali i prenijela domoljubna poruka. Neovisno o ljubavnim boljkama, ovaj će put dijelom proći i učenici u sklopu svoje ovogodišnje terenske nastave.

Glazbeni dio emisije biran je s posebnom pažnjom. „S ponosom moram pohvaliti svoju sestričnu Graciju koja je pored niza predstava i filmova glumila u spotu za pjesmu Neobranjivo od grupe Silente“, reći će jedna od učenica najavljujući pjesmu. Grupa Silente je rok grupa koja je osnovana u Dubrovniku 2013. godine, a njezini su članovi: Doris, Tibor,Lorena, Sanin, Ivuša i Šimun. Do sada su izdali dva albuma:  Lovac na čudesa i Neće rijeka zrakom teći. Grupa se proslavila pjesmom Terca na tišinu koja se također može poslušati u današnjoj emisiji Mladi Hrvati Boke.

Audiozapis emisije:

Audio: 
Mladi Hrvati Boke 12.03.2016.