Luštica Bay – bogati kulturni događaji tijekom kolovoza

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. kolovoza 2017. - 9:09
Autor: 

Uzbudljiva ljetna sezona ispunjena koncertima, operskim večerima i golf natjecanjima  u Luštica Bay-u bit će nastavljena i ovoga mjeseca.

„Glamuroznu najavu avgustovskih dešavanja u Luštica Bay-u napravio je koncert svjetski poznatog crnogorskog muzičara, gitariste Miloša Karadaglića, u okviru saradnje sa međunarodnim umjetničkim festivalom KotorArt. Ljeto se kod nas nastavlja u znaku gitare, pa je sljedeći događaj koji organizujemo koncert “The Sound of Bossa Nova“ tokom kojeg će se predstaviti gitarista Dragomir Đorđević Karlo i vokal Aleksandra Bijelić Aleksijević izvođenjem popularnih brazilskih melodija“, saopštila je Slavica Milić, marketing menadžericau Luštica Development.

Luštica Bay se razvija na tivatskom dijelu poluotoka Luštica i polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu.

Kompanija i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom i to: Međunarodni festival KotorArt, pozorišni festival Purgatorije i Operosa Montenegro festival. Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji, ovi festivali dio događaja će  izvesti  u Luštica Bay-u.

U sklopu suradnje s Purgatorijama, u okviru XV. Međunarodne radionice za puhačke instrumente u petak, 18. 8., održat će se koncert „Magični limenjaci“ na kojem će na brass instrumentima nastupiti eminentna imena: Mladen Đorđević (truba), Nenad Vasić (horna), Aleksandar Benčić (trombon) i drugi. Kao i uvijek, kada je muzika za brass instrumente na repertoaru, očekuje se veoma zanimljiv program efektnih kompozicija koje dominiraju kod ovih instrumenata. Organizatori koncerta su: Muzička škola Tivat i NVO Arspraesentia Boke kotorske, a prijevoz za publiku je osiguran, u 20 sati sa stare autobusne stanice u Tivtu.

Međunarodni festival opere – Operosa predstavit će „Crnogorske dive“ u Luštici Bay, 22. 8.

„Crnogorske dive“ je performans tri soprana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta. Glazbena pratnja ovog uzbudljivog izvođenja bit će poznati gudački kvartet "Rocher" iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić. Njihov izvanredni zvuk i iskustvo daju poseban dodir događaju i čvrstu bazu za pjevački čin.

Tradicionalna golf natjecanja  održavat će se do polovine rujna ,  a u kompleksu se priređuju i večeri filma.