Manifestacija „Od Božića do Božića“ počinje 23.12.

Time to read
3 minutes
Read so far

Utorak, 18. prosinca 2018. - 8:38
Autor: 

Šestu godinu zaredom, NVU „Karampana“ u suradnji sa suorganizatorom TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor organizira  niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića“, u periodu od 23.12.2018.  do 8.1.2019.

Ove godine predstavljaju bogati program od 12 manifestacija i događaja koji će biti upriličeni u Kotoru.

Početak manifestacije obilježit će veliki novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković u 19:30 sati. Istog jutra održat će se  koncert Mandolinskog  orkestra HGD, na Pjaci od Muzeja u 11 sati.

 24.12. od 10:00 sati –  tradicionalno priganice  ispred glavnih Gradskih vrata.

 Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26.12. i 27.12. Radionica će biti organizirana po grupama i na njima će najmlađi sugrađani praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u prostorijama Muzičke škole “Vida Matjan”,  s početkom u 16:00 i 18:00 sati.

 27.12. uživat ćete u tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole “Vida Matjan” u 19:00 sati u crkvi Sv. Duha.

28.12. je rezerviran za one najslađe i najmlađe, u 10:00 sati,  kada će se ispred glavnih Gradskih vrata održati dječji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstaviti  radove koje su pripremali sa svojim odgajateljicama  i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće SC Kamelija.

Istog dana u crkvi Sv. Duha u 20:00 sati koncertom, koji se ne smije propustiti, će se predstaviti kvartet Lords of the Strings.

29. 12. -  nastavlja se  jutarnjim novogodišnjim bazarom rukotvorina na Rivi u 10:00 sati. Velika novogodišnja tombola organizirat će  se istog dana ispred gradske kavane  “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su osigurali  velike i vrijedne nagrade za sve  vjerne tombolaše. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija.

U večernjim satima, na Pjaci od Muzeja od 20:00 sati uz poznate tonove hitove “Anđele moj” i “Aj ća volin’ te” zabavljat će vas  fantastična klapa Kampanel. Alternativna lokacija u slučaju loših vremenskih uvjeta za klapu Kampanel bit će JU Kulturni Centar “Nikola Đurković” u istom terminu.

Dan uoči Nove godine,  Djeda Mraz se  dočekuje ranije!

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječje Nove godine, koji će biti organiziran 30.12., s početkom u 16:00 sati na Trgu od Oružja.

 Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. U okviru dočeka za najmlađe predstavit će se zbor učenika Muzičke škole „Vida Matjan“ i ono što će posebno uveseliti našu najmiliju publiku je interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će dragi Djed Mraz podijeliti novogodišnje paketiće svoj djeci,  koja budu toga dana na glavnom gradskom trgu.

Za mališane koja zbog narušenog zdravlja neće prisustvovati dočeku, organizirat će se dodjela paketića u 12:00 sati na dječjem odjelu  Opće bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje”, koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta Od Božića do Božića.

Dan pred dolazak Nove 2019. završavamo sa manifestacijom pod nazivom “Kotor grad dobre muzike”, gdje će publiku zabavljati Who See, Niggor & Jelena Kaženegra.

Početak Nove godine obilježit će se  na jedan interesantan način 3.1.2019. pod nazivom “Doživjeti stotu”,  gdje  će se posebno dragim prijateljima iz JU Dom starih Grabovac iz Risna organizirati specijalni glazbeni program i novogodišnju tombolu s  raznovrsnim nagradama.

4.1.  - Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“,  koji će se održati u crkvi sv. Nikole s početkom u 18:00 sati.

„Novogodišnja priča 2019. nastavlja započetu 2018. koja tangira sve Kotorane, te ovom prilikom pozivamo sugrađane i goste da događaj 05.01. u 20:00 sati posjete u što većem broju. Humanitarno veče posvećeno je svim kotorskim oriđinalima, a sav prihod od prodaje kobasica i kuvanog vina biće namjenjen kupovini novih instrumenata Gradskoj muzici Kotora.Jutra 06.01. još jedanput smo domaćini sa priganicama u 10:00 sati ispred glavnih gradskih vrata.Šestu organizaciju projekta od Božića do Božića završavamo 08.01. uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka. Trg od Oružja u 18:00 sati neka bude vaš izbor za ovaj datum, a za dobar štimung pobrinuće se sjajni “Goodbye Windows”. Veliku zahvalnost za podršku, bez koje ovaj projekat ne bi mogao biti ovako uspješan, dugujemo na prvom mjestu Luštici Bay koja već tradicionalno pomaže projekat od Božića do Božića. Takođe, zahvaljujemo se za podršku i infrastrukturnu pomoć Komunalnom DOO Kotor, La mia Casa iz Podgorice, i našim kolegama po entuzijazmu Ocean Lava Montenegro. Sa posvećenošću onome što je najvažnije u životu, a to je usrećiti sebe i sebi drage ljude, uz mnogo lijepih želja i uspješnu predstojeću godinu, NVU „Karampana“ sa TO Kotor pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate i medijski ispratite sve naše novogodišnje događaje“ – poručuju iz NVU „Karampana“.