Marija Vučinović: Rješavanje problema puta do groblja na Mulu prioritet

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 05. svibnja 2017. - 11:26
Autor: 

Mještani Mula petnaest  godina pokreću pitanje nasipanja i asfaltiranja puta do starog groblja i crkve sv. Kuzma i Damjana iz XIII. stoljeća, do kojeg usponom vode skale. Zbog nedostatka puta, mještani do groblja nose pokojnike i veoma su otežane sahrane. Ovu problematiku je aktualizirala  Hrvatska građanska inicijativa zahtijevajući od nadležnih da se put do groblja u naselju Muo proglasi putem od javnog interesa. Ove godine općinskim budžetom je odobreno dovoljno sredstava,  80.000 eura kako bi se projekt izgradnje puta konačno i realizirao, ranije je za Skala radio izjavila Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI Kotor.

Izabran je izvođač radova. Posao je počeo i stao zbog neriješenih imovinsko- pravnih odnosa. Ovaj i još par aktualnih problema je, za sastanak s predsjednikom kotorske Općine Vladimirom Jokićem kandidirala Marija Vučinović, ministrica  bez portfelja u Vladi Crne Gore. Ministrica je u okviru radnih posjeta općinama  uputila poziv za prijem kod predsjednika Jokića.Teme koje će otvoriti tiču se prvenstveno lokalnog puta za groblje u naselju Muo. Ono što će ministrica  potencirati, ukoliko dođe do susreta s predsjednikom Jokićem, kako je kazala Skala radiju, vjerujući da hoće  je zajednički problem Tivta i Kotora  koji se odnosi na status postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krtolima.

Ni nakon dvije Skupštine koje su održane u Kotoru, status ovog postrojenja  još nije riješen.

Potrebno je, podsjetila je ministrica Vučinović donijeti Statut kojim bi se riješio status na način da postrojenje  pređe u vlasništvo lokalnih uprava.

Dogovor je da izvršna vlast pređe u ruke građana to jest rukovodstva Tivta dok bi Upravni odbor bio iz Kotora.Još jedan zajednički dugogodišnji  problem ova dva grada je lutajuća stoka, koja će se kao goruća tema također otvoriti kako bi se pronašlo rješenje, kazala je ministrica.