Massimo Savić na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2019. - 8:43
Autor: 

Jedan od omiljenih glazbenika u regiji prepoznat po visokoj kvaliteti njegovih kompozicija i interpretacije, Massimo Savić, nastupit će 30. 7. na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u okviru Coca-Cola Stage-a, na Stadionu malih sportova na Benovu. Dodatne informacije o programu i pretprodaji ulaznica mogu se naći na www.kotorart.me

“Na ovogodišnjim KotorArt Don Brankovim danima muzike, koncerti u okviru serijala Coca-Cola Stage koji su popunjeni do posljednjeg mjesta, odvijaju se 29., 30. i 31. jula na kotorskom Stadionu malih sportova na Benovu, novoj lokaciji sa većim kapacitetom gledališta. Drago nam je da, pored jedinstvenog nastupa Sergeja Ćetkovića sa Orkestrom mladih talenata, ugostimo još jednu muzičku zvijezdu, pjevača posebnog stila, Massima Savića. Uskoro ćemo objaviti detalje i o trećem koncertu u Coca-Cola Stage-a, koji će takođe biti spoj umjetničke muzike i popularnijeg zvuka”, objavili su iz PR službe Festivala.

 

Od albuma “Sjaj u tami” do “Sada” 36 sjajnih godina

„Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu Dorian Gray i ovaj postnovotalasni bend ubrzo je osvojio muzičku scenu tog grada, ali i širi prostor. Nakon raspada grupe, Massimo ostvaruje solističku karijeru. Kao reakcija i svi osjećaji protiv rata na eks-jugoslovenskom prostoru nastao je album Elements, na engleskom jeziku, nakon čega se Massimo povukao sa scene. Svoj povratnički album Massimo objavio je 2002. godine. Album Sada, koji je objavila izdavačka kuća Aquarius Records 2018. godine, predstavlja jednu vremensku tačku, postavljenu kao sadašnji trenutak u odnosu na prvi album Sjaj u tami, objavljen prije 36 godina, i u odnosu na budućnost, koja, sudeći po novim pjesmama, obećava sjajan uspjeh“.