Ministrica Vučinović primila u oproštajni posjet veleposlanika Turske

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. prosinca 2018. - 16:13
Autor: 

Ministrica  bez portfelja Marija Vučinović primila je danas u oproštajni  posjet  veleposlanika Turske Serhata Galipa. Ministrica  Vučinović je izrazila  zahvalnost  veleposlaniku  na zavidnoj suradnji između Crne Gore i Turske na svim nivoima  i pohvalila  osobni doprinos veleposlanika na unapređenju bilateralnih odnosa.

Veleposlanik je izrazio veliku zahvalnost na gostoprimstvu Crne Gore tijekom  svog cijelog mandata kojeg je imao sa svim predstavnicima Vlade Crne Gore i dodao da Crna Gora i Turska nemaju otvorenih pitanja. Na sastanku je konstatirana  izuzetno dobra ekonomska suradnja, u okviru kojih je veleposlanik  izjavio da je od početka njegovog mandata utrostručena robna razmjena između Crne Gore i Turske, naglašavajući da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Odlazeći veleposlanik je dodao da je agencija TIKA sudjelovala  u preko 300 projekata u svim dijelovima Crne Gore, kako u infrastrukturi, tako i donacijama. Sugovornici istakli da su odnosi među zemljama na zavidnom nivou, što se očekuje i u narednom periodu.