Muška klapa „Bunari“ izabrana za najbolju mušku klapu na Festivalu u Perastu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 28. lipnja 2015. - 9:57
Autor: 

Sinoć je u Perastu održana druga večer XIV. Međunarodnog festivala klapa na kome su se natjecale klape u kategoriji Muške klape i Nova klapska pjesma.

U kategoriji Muške klape nastupile su klape: "Bukaleta" iz Pazina, "Sagena" iz Zagreba, "Assa voce" iz Podgorice, "Trebižat" iz Trebižata, "Bunari" iz Vodica, "Sebeniko" iz Šibenika i "Kaše" iz Dubrovnika

U kategoriji Nova klapska pjesma sudjelovale su klape: "Musica viva" iz Sombora, "Diva" iz Širokog Brijega, "Dalmatinke" iz Šibenika, "Sagena" iz Zagreba, "Maris" iz Kotora, "Oršulice" iz Vodica, "Assa voce" iz Podgorice, "Alata" također iz Podgorice, kao  i "Kaše" iz Dubrovnika.

Stručni žiri koji je ocjenjivao klape u kategoriji Muške klape bio je u sastavu: predsjednik žirija dr. Nikola Buble, Dušan Šarac, mr. Sara Dodig, Denis Tafra, Marina Dulović, Vojislava Beba Milić i dr. Zlata Marjanović, dok je stručni žiri za najbolji tekst u kategoriji Nova klapska pjesma bio u sastavu: Jakša Fiamengo, Ante Mekinić, Gracijela Čulić, Dubravka Jovanović i Vjera Banićević.

U kategoriji Muške klape prvo mjesto pripalo je klapi „Bunari“ iz Vodica, drugo mjesto dodijeljeno je klapi „Kaše“ iz Dubrovnika, dok je treće mjesto dobila klapa „Sebeniko“ iz Šibenika. U kategoriji Nova klapska pjesma nagrada za najbolji tekst dodijeljena je autoru teksta pjesme „Slava Perastu“ Božu Vodopiji koju izvodi klapa „Kaše“, dok je nagrada za najbolju kompoziciju iste pjesme pripala Vicku Dragojeviću. Klapa „Kaše“ dobila je i nagradu publike.

Večeras se nastavlja XIV. Međunarodni festival u Perastu. U 21 sat počinje natjecanje u kategoriji Mješovite klape.