Muzička škola Herceg Novi proslavila sedam decenija trajanja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. prosinca 2019. - 12:24
Autor: 

Izvedbom crnogorske himne od strane zbora Muzičke škole Herceg Novi, predvođenog profesoricom Jovanom Mustur Ražnatović,   sinoć je u Dvorani Park u Herceg Novom započela Svečana akademija, kojom je obilježeno 70 godina postojanja Škole.

Goste, prijatelje, bivše i sadašnje članove Muzičke škole,  pozdravila je ravnateljica Jovanka Veljović: „Imperesivan broj godina označava kulturni identitet i kulturno nasljeđe našeg grada, muzike pogotovo. Vrijednim radom, požrtvovanjem, uloženim naporom, ljubavlju prema onome što radimo, opravdavamo ovo dugo postojanje i na taj način zahvaljujemo i odajemo poštovanje svima, od osnivanja naše škole do dana današnjega".

U okviru svečanosti uručene su zahvalnice svima onima koji podržavaju rad Muzičke škole Herceg Novi, a nakon toga prikazan je kratki dokumentarni film o nastanku Škole, aktivnostima i uspjesima, kao i njenom razvitku do današnjih dana.

Program su vodili karizmatični glumci Kristina Stevović i Dejan Djonović, a svečanosti su dali pečat i mladi učenici Škole, koji su svojim izvedbama oduševili sve nazočne.

Muzičkoj školi Herceg Novi želimo još mnogo uspjeha i trajanja!