Muzička škola Tivat danas proslavlja 56 godina postojanja

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. studenog 2020. - 10:01
Autor: 

Draga djeco, roditelji, sugrađani i prijatelji naše Škole,

Muzička škola Tivat danas proslavlja 56. godina postojanja.

Iza nas je dug period predanog rada, nizanja uspjeha i više nego dobrih rezultata.

S ponosom mogu reći da Muzička škola Tivat afirmiše muzičku kulturu na pravi način i djeci daje širinu kroz sviranje, stvaranje i izvođenje, praveći od njih male i velike virtuoze kada istupe i zakorače  ka svom daljem obrazovanju. 

Kada govorim o ovoj obrazovnoj  instituciji volim da se podsjetimo kako škola nekada nije imala uslove za rad kakve ima sada, nije raspolagala instrumentima sa kojima sada raspolaže, a ipak je odolijevala i podnosila teret takvih uslova i zajedno sa tadašnjom upravom i nastavnicima postavila misiju ove škole.

Slobodna sam da kažem da osnovna i  srednja muzička škola doprinosi opštoj kulturi grada, a njeni nastavnici i učenici to potvrđuju svojim uspjesima - koncertima, javnim nastupima, osvajanjem velikog broja nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Uvjereni smo da nas ni svakodnevne teskoće ne mogu pokolebati u odlučnosti da mladima koji su svoj život posvetili muzici i muzičkom pozivu, pružimo najviše sto možemo.

Vjerujući u zajednički rad, djeca su još jednom potvrdila da kada se svira srcem rezultat ne izostaje, pa su i u vrijeme pandemije korona virusa Muzičkoj školi sa online takmičenja donijela nagrade:

-          1 Laureat,

-          6 prvih, 5 drugih, 2 treće nagrade i 1 diplomu učešća.

 Ovo je priča za sve one koji se nisu umorili, već će i ovom prilikom obilježiti naš Rođendan samo u drugačijem svijetlu.

 U ime novih jubileja i novih generacija sadašnjem osoblju škole i učenicima čestitam ovaj dan uz poruku

„Bez muzike život bi bio greška“.

Direktorica Muzičke škole Tivat

Bubanja Pina