Nedjelja mobilnosti u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. rujna 2016. - 8:35
Autor: 

Općina Tivat – Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost obilježit će „Nedjelju mobilnosti“, međunarodno priznatu akciju, koja je usmjerena na promociju održivog transporta, bogatim programom od ponedjeljka 19., do petka 23. rujna.

Svečano otvaranje stanice za električna bicikla smještene kod autobusne stanice u Kavi, bit će upriličeno u ponedjeljak 19. rujna, s početkom u 11 sati. Ova inicijativa sprovedena je u okviru projekta „Toward Carbon Neutral Tourism-TCNT“, koji je podržan od strane Globalnog fonda za životnu sredinu, dok su nositelji projekta UNDP i Ministarstvo održivog razvoja i turizma uz suradnju bokeljskih općina Tivat, Kotor i Herceg Novi.

U utorak, 20. rujna , svi zaposleni u Općini se obvezuju da neće koristiti automobil kao prijevozno sredstvo od-do radnog mjesta. Budući da se istoga dana održava i sjednica Skupštine Općine , svi odbornici su pozvani da podrže ideju. Svojevrsnom „Zelenom obećanju“ na ovaj dan će se pridružiti i zaposleni na projektu Porto Montenegro. Zajednička suradnja Općine Tivat i Porto Montenegro na temu promoviranja ekologije i zdravih stilova života se nastavlja već sljedećeg dana košarkaškom utakmicom između dvije ekipe koju će činiti zaposleni. Utakmica će se održati u srijedu, 21. rujna na košarkaškom terenu u velikom Gradskom parku, s početkom u 12 sati.

Dio ulice II. dalmatinske u četvrtak, 22. rujna od 10.00 sati će biti „zeleni poligon“, točnije biciklistički poligon, a u jednom dijelu će biti organizirane  radionice izrade saobraćajnih znakova, pa će se na ovaj način u aktivnosti uključiti i najmlađi. Posljednji dan radnog tjedna , petak 23. rujna, rezerviran je  za  uručenje električnih bicikala na korištenje pojedinim općinskim službama i poduzećima čiji je osnivač Općina. Primopredaja će se izvršiti u zgradi Općine u 10 sati.

Kampanja „Evropska nedjelja mobilnosti“, koju je 2002. godine pokrenula Generalna direkcija za životnu sredinu, organizira  se svake godine u više od 2000 gradova širom svijeta. “Evropska nedelja mobilnosti” potiče lokalne uprave i javnost da biranjem pametnih načina transporta jačaju svoju zajednicu.