Neka zvona zvone!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. srpnja 2016. - 10:59
Autor: 

Glazbeni segment KotorArt-a „Don Brankovi dani muzike“ sinoć su na Pjaci sv. Tripuna u Kotoru svečano otvoreni.

Večer je otpočela intoniranjem crnogorske himne, nakon čega je nazočne pozdravio Ratimir Martinović, direktor KotorArt-a.  “Ovaj festival  je iskra jednog čovjeka koji još uvijek živi, kroz festival, živi kroz djela kojima inspiriše i kroz ljude koje nadahnjuje”, rekao je Martinović.

Gradonačelnik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević je istakao da će se i dalje truditi da pomogne realiziranju ovog Festivala, te da je ovo jedan događaj koji može stojati rame uz rame sa svjetskim događajima.

U okviru “Don Brankovih dana muzike”, festivalski orkestar je, pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Homena, oduševio nazočne, a uz njih su nastupili Olivera Tičević i violončelist Dmitrij Prokofjev. Također, publika je imala priliku poslušati tri kompozicije, i to skladatelja Aleksandra Perunovića, Nine Perović i Iva Josipovića.

U produkciji Radio - televizije Crne Gore prvi puta je javnosti prikazan film o don Branku Sbutegi, prema scenariju prof. dr. Antuna Sbutege, don Brankovog rođenog brata.

Svečanosti je nazočila i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.