Nova oprema u kotorskom kinu “Boka”

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. veljače 2021. - 9:11
Autor: 

U kotorskom kinu “Boka” u Starom gradu do daljnjeg neće biti kino projekcija.

Nakon sanacije krovne konstrukcije do kraja veljače će se u kinu odvijati radovi na postavljanju i instaliranju nove opreme.

Na osnovu tenderske dokumentacije, radove izvodi poduzeće “Interaktiv DOO” iz Podgorice.

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta digitalizacije kina u Kotoru zaključen je prošle godine između Općine Kotor, Ministarstva kulture Crne Gore i JU Filmski centar Crne Gore.

Predmet ugovora je suradnja na realizaciji projekta digitalizacije kino dvorane u Kotoru i njenog opremanja suvremenom tehnikom, a u cilju revitalizacije redovne prikazivačke djelatnosti te u skladu s razvojnim prioritetima utvrđenim Nacionalnim programom razvoja kinematografije 2018.-2023. i Programom razvoja kulture 2016.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 80.000,00 eura. Od toga je 30.000,00 eura osiguralo  Ministarstvo, a  50.000,00 eura Filmski centar.

Ugradnjom novog digitalnog  projektora, 3D bioskopskog projekcionog platna i digitalnog procesora zvuka, ovaj sistem će ljubiteljima sedme  umjetnosti pružiti  nezaboravan doživljaj.

Živimo u virtualnoj stvarnosti, tako da će nova tehnologija omogućiti  živo, realistično iskustvo pri gledanju filmova.

I sam bioskopski repertoar će biti unaprjeđen, pa će se u kinu “Boka” prikazivati najnovija filmska ostvarenja.

Kotorsko kino “Boka” jedno je od najljepših kina na prostoru bivše Jugoslavije i nalazi se u nekadašnjoj crkvi Gospe od Anđela, koje još od austrougarskog perioda više nije crkva, već je korištena kao vojna zgrada, a zatim je postala jedna od najstarijih bioskopa u regiji.

​Nakon unaprjeđivanja opreme, Kino će postati kvalitetniji ambijent ne samo za bioskopske projekcije nego i za  predavanja, književne večeri, seminare i ostale sadržaje.

Kapaciteta je 100 mjesta u parteru i 60 na balkonu.