Nove rasprave o Zakonima u crnogorskoj Skupštini

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. srpnja 2016. - 9:07
Autor: 

U današnjoj raspravi o Prijedlogu Zakona o potvrđivanju konvencije međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštititi i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica s invaliditetom, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javim radio-difuznim servisima Crne Gore, sudjelovala je poslanica HGI-ja Ljerka Dragičević.

Tražila je od ministra rada i socijalnog staranja, Borisa Marića da se pooštri inspekcijski nadzor, jer svi su zakoni dobri, ali ako ne zažive u praksi, onda je bolje da ih i nemamo. Ne da se vrši nadzor nad malim poduzetnicima i zanatlijama, ribarima i školjkarima, nego da se vrši nadzor nad velikim tvrtkama, bilo da je u pitanju tvrtka koja vodi Cataru, trgovački lanci, ugostiteljski objekti, a posebno za plaćanje noćnog rada.

Što se tiče Zakona o elektronskim medijima i javnim radio-difuznim centrima, izrazila je nezadovoljstvo zastupljenošću manjina i posebno Hrvata na Javnom servisu Crne Gore. Govorila je o novim emisijama, koje bi bile obrazovno-kulturne, a ne samo folklor odnosno „kruha i igara“. Zaključila je da je od parlamentarnih izbora 2012. godine, neko od Hrvata bez predstavljanja za lokalne izbore u Tivtu, sudjelovao je samo dva ili tri puta. Ipak, za Javni servis, ovo je nedopustivo. A također je nedopustivo i to da ni jednu emisiju Radio Dux-a, Radio Crne Gore nikada nije preuzeo.

Jučer, pored rada u Odborima, poslanica Dragičević je sudjelovala i u radu Kolegija predsjednika Skupštine Crne Gore.