Novi detalji iz života blažene Ozane u filmu Boža Vodopije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. lipnja 2015. - 13:10
Autor: 
Dokumentarni film o blaženoj Ozani Kotorki novinara HRT-a Boža Vodopije premijerno je u Crnoj Gori prikazan sinoć prilikom promocije "Bokeškoga ljetopisa" i proslave 14. obljetnice Hrvatskoga građanskog društva Crne Gore. Ovim je filmom Vodopija želio dati doprinos 450. godišnjici smrti, odnosno rođenja za Nebo, blažene Ozane te na taj način upoznati širu javnost o ovoj blaženici o kojoj se vrlo malo zna.

Film je sniman u travnju tijekom trajanja znanstvenoga skupa o blaženoj Ozani, a dijelove su, među ostalima, na ulicama grada Kotora igrali Ilko Marović i Tea Grgurević. Pažljivo odabrani sugovornici približili su Ozanin život smještajući je u kontekst vremena u kojemu je živjela.
 
Sa snimateljem Matom Kristovićem redatelj Vodopija uputio se i istražiti mjesto Relezi gdje je blaženica rođena. U filmu su po prvi put pokazani neki osobni predmeti blažene Ozane te otkrivene neke do sada nepoznate činjenice o njezinu životu. 
 
Film je prikazan u sklopu HRT-ove emisije "Pozitivno", a svi oni koje zanima mogu ga pogledati ovdje: http://www.hrt.hr/enz/pozitivno/289335/