Obilježen Dan kazališta za djecu i mlade

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. ožujka 2019. - 8:36
Autor: 

Povodom Svjetskog dana kazališta  za djecu i mlade, u maloj dvorani Centra za kulturu – DTV ”Partizan” , jučer  je održana predstava s lutkom Ljutkom “Dječja prava i zabava”, u izvođenju Dječjeg kazališta  “Stanković” iz Nikšića ( Šanta Panta). Predstava je imala dva izvođenja, a realizirana  je u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Općine  Tivat, uz tehničku potporu  Centra za kulturu Tivat.

U ime organizatora, na početku izvođenja predstave, djeci su se obratile sekretarka Sekretarijata za  kulturu i društvene djelatnosti, mr. Dubravka Nikčević kao i samostalna savjetnica za obrazovanje Kristina Petrović .

”Draga djeco i uvaženi vaspitači i nastavnici, danas slavimo 20. mart – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade kojeg medjunarodna asocojacija pozorišta za djecu i mlade obilježava od 2001. godine.Želimo da vam i na ovaj način učinimo pozorište  dostupnim, da od malih nogu osjetite čari pozorišta i u njemu uživate. Zahvaljujem se Centru za kulturu Tivat što nam je omogućio da predstave budu izvedene u ovom prostoru. Uživajte uz predstavu “Dječja prava i zabava “ i Šantu Pantu” – rekla je mr. Dubravka Nikčević pozdravljajući najmlađu publiku.

Manifestaciji je prisustvovalo blizu 300 djece iz vrtića “Bambi “ iz Tivta, Donje Lastve i Radovića i učenici prvog razreda OŠ”Drago Milović”  i OŠ”Branko Brinić”.Tom prilikom vrtićima i školama su  uručeni i CD-ovi s pjesmama za djecu u izdanju Dječjeg kazališta  “Stanković".