Odlazak crnogorske delegacije na Igre mladih u Ankoni

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. lipnja 2016. - 9:42
Autor: 

Drugo izdanje “Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games" će se održati u Ankoni od 15. do 18.6. Organizatori ove manifestacije su: Lokalna uprava grada Ankone uz podršku Regije Marke u suradnji s Forumom Jadranskih i Jonskih gradova, Regionalne kancelarije za prosvjetu,  Lučkih vlasti grada Ankone, CONI (talijanski nacionalni olimpijski komitet), Privrednom komorom, Mornaricom, Sekretarijatom za Jadransko-jonsku inicijativu, Aiccre (Italijanska Asocijacija za Savjet europskih gradova i regije) i mrežom zdravih gradova.

“Ova lijepa sportska priča spaja Jadransko-jonsku regiju u duhu druženja i zdravog sportskog natjecanja i treba da potakne širenje prijateljstva među mladima iz različitih dijelova Europe.

Ovo  će biti nezaboravno iskustvo u životima mladih crnogorskih sportista, pružit će im se prilika za natjecanje, da upoznaju prave vrijednosti i steknu poznanstva koja će im značiti cijelog života”, kazao je predsjednik Općine Kotor  dr. Aleksandar Stjepčević.

U okviru ove manifestacije u Ankoni će se održavati i sjednica Upravnog odbora Foruma Jadranskih i jonskih gradova istovremeno s  Plenarnom skupštinom Foruma Jadransko-jonskih privrednih komora.

“Ovako sveobuhvatan događaj veoma je važna prilika da se proslavi susret stotina mladih ljudi s obje strane Jadrana i  ojačaju veze između civilnog društva, privrednih komora i jadransko jonskih institucija”, dodao je predsjednik Općine Kotor dr.  Aleksandar Stjepčević.

Ove godine na Igrama mladih u Ankoni sudjeluje osam država regije i to Crna Gora, Albanija, Hrvatska, BiH, Grčka, Slovenija, Srbija i domaćin - Italija.

Crnu Goru predstavljat će četiri lokalne uprave i to Općine Ulcinj, Bar, Cetinje i Kotor, koji je ove godine lider na projektu. Crnu Goru na igrama predstavljat će dječaci i djevojčice uzrasta 2000./2001. godište koji će se natjecati u vaterpolu, košarci, odbojci, nogometu, rukometu, tenisu, atletici.

Iz Općine Kotor na Igre mladih ići će ženska odbojkaška ekipa gimnazijalci i muška košarkaška ekipa sastavljena od djece iz K.K "Kotor", K.K "Starsi" i K.K "Risan". Podsjećamo da su iz Općine Kotor prije dvije godine na Igrama mladih nastupali i predstavljali Crnu Goru vaterpolisti iz V.K "Primorac" Kotor i V.A "Cattaro koji su osvojili treće mjesto kao i jedriličar iz jedriličarskog kluba "Lahor".