Održana dobrotvorna večer za školovanje i turneju talenata u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. listopada 2017. - 9:13
Autor: 

Dobrotvorna večer  tijekom kojeg su bila prikupljana sredstva za odlazak učenika Resursnog centra za sluh i govor na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji, kao i za regionalnu turneju mladih glazbenih talenata održano je u hotelu Regent u Tivtu, u petak, 29. 9. Organizatori ove dobrotvorne akcije, koja se održala pod motom “Mi stvaramo mogućnosti”, bili su Odbor za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora i Međunarodni festival KotorArt. Program je počeo premijerom dokumentarnog filma o dosadašnjoj suradnji Santa Barbare i Kotora, u režiji Dušana Vulekovića. Potom su nastupili renomirani crnogorski pijanist Ratimir Martinović sa KotorArt talentima, učenicima Muzičke škole “Vida Matjan” Andrijanom  Jovanović i Boškom Tujkovićem, dok su posluženje pripremili polaznici Kulinarske akademije “Goran Milić” u Los Anđelesu tj. učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru. Gostima su se obratili pijanist Ratimir Martinović, osnivač Kulinarske akademije Goran Milić, kao i direktor kotorskog Resursnog centra Neđeljko Moškov. Zanimljivim govorima, obratili su se djeci iz Resursnog centra, mladim vaterpolistima, donatorima i sponzorima koji su podržali ovu akciju, naglašavajući veliki značaj suradnje između ova dva grada i perspektivama budućih projekata.

“Ova saradnja gradova pobratima je ispala najbolja od svih, i ja sam zaista ponosan na to što smo uradili i koliko je to uspješno” izjavio je Isak Adižes, inicijator bratimljenja dva grada.  “Bilo je zaista dragocjeno i nakon dvije posjete Kotoru mogu da posvjedočim o tome koliko Kotor ostane u vama nakon što se vratite kući”,  izjavila je gradonačelnica Santa Barbare Helen Šnajder.

“U ime Opštine Kotor moram da kažem da se nadam da ćemo u budućnosti našu saradnju učiti još dubljom, još produktivnijom i da će dati još više rezultata”, predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić.

Američki sponzori su za dobrotvornu  večer  opredijelili 5.000 eura, a akciji su se do sada pridružili Općina  Kotor, Općina Budva, Luštica Bay, Prva banka Crne Gore, Bigova Bay, Hard Rock Café, Abu Dhabi Financial Group, Hotel Cattaro, Fakultet za mediteranske poslovne studije u Tivtu, Pomorski muzej Crne Gore. Mimo ovih, očekuje se podrška i drugih donatora, a ukupnim sredstvima će se uspješno realizirati  planirane aktivnosti. Prisutnim predstavnicima donatora su uručene zahvalnice, a uz koktel su poslužena vina vinarije Radević.