Održana godišnja skupština Zajednice Hrvata i Prijatelja – Crna Gora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. studenog 2017. - 10:58
Autor: 

U prostorijama ZHIP-CG u Podgorici, dana 10.11.2017. održana je druga godišnja skupština društva.

Nakon intoniranja crnogorske i hrvatske himne, predsjednica društva prim. dr. Svjetlana Zeković, pozdravila je prisutne i u svom uvodnom izlaganju osvrnula se na inicijalni pokretač osnivanja društva – tj. težnju da društvo okuplja ljude kojima je Hrvatska neizbrisivo upisana u njihovo postojanje, bilo nasljeđem, bilo školovanjem, ili 'dotom' koju je životni suputnik donio sa sobom. U svom radu, nastavila je, društvo se također konstantno trudi prezentirati Hrvatsku širokom auditoriju, i po mišljenju mnogih, to čini na vrlo uspješan način. Potvrda tome su naši posjećeni projekti, radionice, te večeri kulture, kao i interesiranje za najavljeni set predavanja za građanstvo od strane stručnih lica iz različitih oblasti medicine, informatike, marketinga i ekologije. 

Iscrpno financijsko izvješće dala je gđa Ivka Krstajić, a o humanitarnom radu zajednice, realiziranim aktivnostima, kao i onima čija je realizacija u tijeku, govorio je gdin D. Šimurina. 

Skupština je usvojila Izvještaj o radu i financijskom poslovanju u 2016. godini, Izvještaj o realiziranim aktivnostima u 2017. godini do održavanja Skupštine i plan aktivnosti do kraja godine.

Ovogodišnju skupštinu u potpunosti opisuje komentar gđe Aljoše Camović: ''Prisustvo naše djece, koja su večeras tu sa nama, najbolji su pokazatelj uspješnosti ove Skupština i ovog društva''.